Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Polícia tvrdí: Za bezpečnosť na štadiónoch sú zodpovedné kluby!

V Česku je bežné, že pred každým extraligovým stretnutím sa diváci podrobia  osobnej prehliadke.
V Česku je bežné, že pred každým extraligovým stretnutím sa diváci podrobia osobnej prehliadke. (Zdroj: Profimedia)

BRATISLAVA - Zahrávajú sa s ohňom! Kontrola pri vstupe na slovenské hokejové štadióny je podobne ako na iných športoviskách nedostatočná. Dostať sa na extraligový zápas so zbraňou nie je žiaden problém. Kompetentní sa utešujú, že doteraz sa nič vážne nestalo. Keby však k niečomu došlo, podľa polície by bola zodpovednosť na domácom usporiadateľovi. Závažnosť situácie už pochopili v susednom Česku, kde väčšina klubov zaviedla prísne osobné prehliadky.

Nový Čas včera vo svojej reportáži ukázal, že kontroly na zimných štadiónoch sú nepostačujúce. Dostať sa cez ne so zbraňou nie je žiaden problém. Nikto z usporiadateľov nereagoval ani vtedy, keď naši spolupracovníci chodili s maketou pištole za opaskom v útrobách štadiónov. Podľa policajného hovorcu Martina Korcha je v podobných prípadoch za bezpečnosť zodpovedný usporiadateľ.

"Polícia zodpovedá za verejný poriadok pred štadiónmi. Ak si niekto kúpi vstupenku na podujatie, zodpovedný je usporiadateľ, ktorý musí zabezpečiť poriadok. Polícia nastupuje až v tom prípade, ak sa to usporiadateľom vymkne spod kontroly," zdôraznil Korch.

V Česku je to však takmer vylúčené! Viaceré tamojšie extraligové kluby majú bezpečnostnú službu, ktorá pri vstupe na štadión divákov poctivo prehľadáva aj pomocou detektorov kovov. "Máme rovnako prísne kontroly ako počas nedávneho juniorského šampionátu. Spolupracujeme aj s políciou, ktorá monitoruje niektorých výtržníkov," vysvetlil zástupca Pardubíc a dodal: "U nás by so zbraňou nikto neprešiel. Doteraz sa to ešte nestalo."

Ctibor Jech, generálny riaditeľ Liberca a prezident českej extraligy, povedal: "V Liberci máme bezpečnostnú službu, ktorá na všetko dohliada. Všetky kluby si zabezpečujú bezpečnosť individuálne a pokiaľ ja viem, hlavne vo väčších halách je to na špičkovej úrovni. O nič už nezaostávajú ani menšie. Vyhnú sa tak zbytočným pokutám."
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu