Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

KORONAVÍRUS Hasiči postavili pred Nemocnicou sv. Michala v Bratislave šesť stanov

Hasiči zo Záchrannej brigády HaZZ v Malackách dnes zabezpečili stavbu šiestich stanov Zobraziť galériu (7)
Hasiči zo Záchrannej brigády HaZZ v Malackách dnes zabezpečili stavbu šiestich stanov (Zdroj: SITA/Prezídium HaZZ)

BRATISLAVA - V areáli bratislavskej Nemocnice sv. Michala postavili hasiči v priebehu necelých dvoch hodín utorkového predpoludnia šesť veľkokapacitných stanov. Budú slúžiť pre potreby celoplošného testovania.

Ako spresnila Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ), štyri poslúžia ako odberové stany pre občanov, ďalší je určený na registráciu testovaných a jeden stan využije ako svoje zázemie obslužný personál.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


"Okrem technickej údržby stanov sa hasiči počas víkendu budú starať aj o pravidelnú dezinfekciu," dodala Farkasová v súvislosti s celoplošným testovaním na nový koronavírus, ktorý sa uskutoční v sobotu a v nedeľu (31. 10. - 1. 11.)

Pri vstupe do nemocnice v Nových Zámkoch je opäť zriadený triediaci stan

Pri vstupe do areálu Fakultnej nemocnice s poliklinikou v Nových Zámkoch je opäť zriadený červený triediaci stan. Pacienti vstupujúci do nemocnice budú na mieste vypĺňať dotazník a zmeraná im bude telesná teplota, informovalo vedenie nemocnice. Triediaci stan bude v prevádzke každý pracovný deň od 7.00 do 15.00 h.

V prípade pozitívnej epidemiologickej anamnéze pacienta alebo ak bude jeho telesná teplota vyššia, prejde do upraveného izolačného priestoru vedľa urgentného príjmu. V bývalom priestore centrálnej sterilizácie podstúpi rýchlotest. Ďalší manažment pacienta bude v kompetencii zdravotníckeho personálu, potvrdila nemocnica.

Viac o téme: HasičiStanyNemocnica sv. Michala v Bratislave
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu