Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Zubná lekárka: Ľuďom dlhuje viac ako 4 milióny Sk!

Obžalovanú lekárku Máriu Z. z Bratislavy poznala veriteľka ako sebavedomú ženu.
Obžalovanú lekárku Máriu Z. z Bratislavy poznala veriteľka ako sebavedomú ženu. (Zdroj: Nový Čas)

RUŽINOV - Päť až dvanásť rokov basy! Takýto trest hrozí bratislavskej zubnej lekárke Márii Z. (56) z Bratislavy, obžalovanej z veľkého podvodu. Od ľudí si požičala viac ako štyri milióny korún, ktoré nevrátila.

Lekárka dlhuje peniaze viacerým bývalým pacientom, ktorí uverili jej tvrdeniam, že ich súrne potrebuje na privatizáciu zdravotníckeho zariadenia v Ružinove. „Poznala som ju ako šikovnú zubárku. Bola sebavedomá. Chválila sa drahými dovolenkami, návštevami v luxusných reštauráciách, vozila sa v super autách,“ povedala v pojednávacej sieni súdu konateľka (45) bratislavskej firmy a pokračovala: „Požičala som jej z firemných peňazí 300-tisíc Sk. Zaručila sa mi svojím bytom v centre Bratislavy. Žiadne zdravotnícke zariadenie však nesprivatizovala, byt krátko po pôžičke predala a mne dodnes nevrátila ani korunu. Vtedy nepôsobila tak skleslo ako teraz na súde,“ dodala konateľka.

Sľubom zubnej lekárky uverili aj ďalší pacienti, vrátane dôchodkyne (64), od ktorej si požičala 600-tisíc Sk. Podľa svedkov lekárka nezaplatila vyše 100-tisíc Sk za protetické práce. Od muža (31) z Ružinova vymámila pol milióna pod zámienkou, že má možnosť veľmi výhodne si kúpiť auto od štátnej inštitúcie. Súd pojednávanie odročil na začiatok apríla.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu