Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Sheila nateraz s vyhrážkami na internete skončila: Súd rozhodol, že bude stíhaná väzobne

Kontroverzná Adriána, ktorá si hovorí Sheila, sa pustila do prezidentky Čaputovej.
Kontroverzná Adriána, ktorá si hovorí Sheila, sa pustila do prezidentky Čaputovej. (Zdroj: reprofoto - Youtube/Johanka ČSR Sheila Szmerekova, Topky.sk)

BANSKÁ BYSTRICA - Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS), pracovisko Banská Bystrica, v nedeľu rozhodol o vzatí do väzby Sheily S., ktorá je obvinená pre prečin hanobenia národa, rasy a presvedčenia, prečin nebezpečného vyhrážania a ďalšie skutky. Informovala o tom hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.

„Dôvodom preventívnej väzby je obava z možného pokračovania v trestnej činnosti. Rozhodnutie nie je právoplatné, obvinená podala proti nemu sťažnosť, o ktorej rozhodne Najvyšší súd SR,“ dodala Kudjáková. Národná kriminálna agentúra zadržala Sheilu S. vo štvrtok (8. 10.) a obvinila ju z viacerých trestných činov. V minulosti mala zadržaná údajne napríklad pomočiť a spáliť Korán.

Obvinenia voči nej boli vznesené aj zo zločinu výroby extrémistických materiálov v spolupáchateľstve v súbehu s prečinom násilia proti skupine obyvateľov, prečinom hanobenia rasy a presvedčenia, ako i prečinom podnecovania k národnostnej, rasovej a etnickej nenávisti.

Viac o téme: VäzenieVyhrážanieSúd SlovenskoSheilaŠpecializovaný trestný súd
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu