Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

KORONAVÍRUS Do počtu osôb na podujatiach sa budú rátať len ľudia v obecenstve

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Pri kultúrnych a športových hromadných podujatiach sa budú započítavať do počtu osôb iba ľudia v obecenstve. Podávanie občerstvenia je zakázané. Na športových podujatiach je povinné sedenie v každom druhom rade. Hromadné podujatia v prevádzkach verejného stravovania budú zakázané s výnimkou svadieb, karov a krstín do 150 osôb. Vyplýva to z opatrenia Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR, ktoré je účinné od piatka 18. septembra.

Na hromadných podujatiach sa naďalej môže zúčastniť v jednom okamihu najviac 500 osôb v interiéri a 1000 osôb v exteriéri. Výnimku zo zákazu majú hromadné podujatia, ktorých všetci účastníci budú mať v čase začiatku hromadného podujatia negatívny výsledok RT-PCR testu na COVID-19 nie starší ako 12 hodín.

Hygienici naďalej odporúčajú zabezpečiť na podujatiach šachovnicové sedenie. Výnimku majú osoby žijúce v jednej domácnosti. V prípade sedenia na športových hromadných podujatiach je organizátor povinný zabezpečiť sedenie obecenstva len v každom druhom rade. Pri hromadných podujatiach organizovaných v exteriéri musí organizátor vyhradiť priestor hromadného podujatia a vyznačiť jeho vstup a výstup. Obmedzenie na zákaz podujatí v prevádzkach verejného stravovania sa týka napríklad diskoték či tanečných zábav. Nevzťahuje sa na bežné poskytovanie služieb.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Ako doplnila hovorkyňa ÚVZ SR Daša Račková, avizovaný limit 100 ľudí na svadbách sa pri súčasnom trende epidemiologickej situácie predpokladá od prvého októbra. Opatrenia v tzv. červených regiónoch môžu sprísniť regionálne úrady verejného zdravotníctva. V športových kempoch musí každý účastník pri začatí podujatia predložiť organizátorovi negatívny výsledok RT-PCR testu na ochorenie COVID-19 nie starší ako 72 hodín, rovnaký výsledok musia mať aj osoby vystupujúce v mene organizátora. Organizátor má tiež odoprieť účasť na podujatí akejkoľvek osobe vykazujúcej príznaky ochorenia COVID-19. Účastníci musia byť tiež v spoločnej izolácii od osôb, ktoré sa na kempe nezúčastňujú.

Viac o téme: ObecenstvoPodujatiaKoronavírusÚrad verejného zdravotníctva
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu