Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Parkovanie v mestách zadarmo? Zabudnite!

Platí sa aj v meste pod Urpínom. Zobraziť galériu (4)
Platí sa aj v meste pod Urpínom. (Zdroj: Nový Čas)

SLOVENSKO - Z porušovania zákona si nič nerobia! Radní väčšiny slovenských miest prišli na to, ako od vodičov inkasovať peniaze za parkovanie. Obchádzajú tak síce zákon o miestnych daniach, z ktorého vypadla daň za dočasné parkovanie, ale im to neprekáža. Peňazí sa vzdať nechcú.

Bratislava
Parkovné v centre hlavného mesta sa platí naďalej. Nevyberá ho mesto, ale Bratislavská parkovacia služba. Oproti vlaňajšku sa však zmenila výška dane za vjazd a zotrvanie motorového vozidla v historickom cente mesta. Tak napríklad snúbenci, ktorí sa vezú, za parkovanie počas svadobného obradu už nezaplatia 150, ale 500 korún.

Nitra
V meste sa nad tým, že porušujú zákon, netrápia. Už však premýšľajú nad spôsobom, ako vyberanie poplatkov zlegalizovať. Parkovné stojí od 10 do 20 korún, viac to vyjde v centre mesta.

Košice
Na inkasovanie parkovného v Košiciach stačil jednoduchý úradnícky trik. Mesto vyberanie parkovného premenovalo na daň za vjazd a zotrvanie v historickej časti mesta. Zostalo tak spoplatnených 4-tisíc miest. Sadzba sa nezmenila, hodina stojí 30 korún.

Zvolen
Vo Zvolene sa od nového roku neplatí. Vodiči toto mesto milujú. To sa však už čoskoro môže zmeniť, pretože vedenie mesta premýšľa, ako peniaze od vodičov získať.

Trnava
V tomto meste sa nad vyberaním parkovného zrejme poriadne zamysleli. Vodiči, ktorí zastavia na cestách a parkoviskách mesta, neplatia za parkovanie, ale za krátkodobý prenájom parkovacieho miesta. Dokladom toho je parkovací lístok.

Trenčín
Mesto inkasuje poplatky od vodičov na dvoch parkoviskách. Šoféri však platia za prenájom miesta. Vedeniu mesta sa to zdá v poriadku. Prenájom miesta na státie v centre mesta vyjde na 30 korún za hodinu.

Banská Bystrica
Platí sa aj v meste pod Urpínom. Poplatky však už nebude vyberať mesto Banská Bystrica, ale spoločnosť MBB, ktorá má parkovacie plochy v prenájme. Parkovné stojí od 10 do 20 korún za hodinu.

Prešov
V meste sa za parkovanie neplatí. Aj toto miesto na Slovensku vodiči milujú. Na spôsob, ako od vodičov inkasovať poplatky, ešte neprišli. Hľadajú ho však.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu