Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

V najjužnejšom lyžiarskom stredisku ukradli snežné delo!

Lyžiarskemu stredisku ukradli toto snežné delo. Tohtoročná lyžovačka v zimnom stredisku Čechy sa tým skončila. Zobraziť galériu (2)
Lyžiarskemu stredisku ukradli toto snežné delo. Tohtoročná lyžovačka v zimnom stredisku Čechy sa tým skončila. (Zdroj: Nový Čas)

ČECHY - Zimným radovánkam je koniec! O predčasné ukončenie sezóny na najjužnejšom a najnižšie položenom lyžiarskom svahu Slovenska v obci Čechy (okr. Nové Zámky) sa postarali zlodeji. Zo svahu ukradli 400-kilové snehové delo. Bez neho sa tam však lyžovať nedá.

"Delo nás stálo 300-tisíc korún, čo je pre našu maličkú obec veľká suma," hovorí starosta obce Čechy Jozef Baranovič. "Potrebujeme ho, lebo príroda tu býva na sneh skúpa a bez umelého snehu by sa nedalo lyžovať. Bezcharakterní zlodeji krádežou dela vzali radosť stovkám lyžiarom, najmä deťom, ktoré si tu veselo šantili."

Snehové delo zmizlo v noci na pondelok. Zrejme viacerí páchatelia si poň prišli na terénnom aute a delo, ktoré má kolesá, odtiahli za vozidlom. Starosta po ňom začal okamžite pátrať. "Stopa po pneumatikách nás priviedla až do obce Veľké Lovce, ale tam sa stratila. Robíme všetko, aby sme ho našli, ale ktovie, či už nie je niekde v cudzine?" uvažuje J. Baranovič. Predpokladá, že o krádež sa postarali ľudia z blízkeho okolia, ktorí dobre poznajú miestne pomery. Napríklad poľné cestičky, kadiaľ s lupom mohli uniknúť. Krádežou sa už zaoberá polícia.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu