Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Polícia upozornila na jeden veľký PODVOD! V hlavnej úlohe Slovenská pošta, nedajte sa nachytať

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Topky.sk)

BRATISLAVA - Slováci, pozor. Polícia prostredníctvom sociálnej siete upozornila na podvodné e-maily, ktoré sa tvária, že sú od Slovenskej pošty. Nedajte sa nachytať a prečítajte si, o čo ide.

Viacerým Slovákom prišla e-mailová správa, ktorá "zaváňala" podvodom. Upozornili preto políciu. "V priebehu včerajšieho dňa im prišli emaily "údajne" zo Slovenskej pošty, ktoré žiadajú zaplatenie platby za doručenie zásielky v hodnote 4,99,- Eur. Existuje viacero indícií, že tieto emaily sú jeden veľký podvod," upozornili ochrancovia zákona.

Polícia upozornila na jeden
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR)

Prepravný kód všetkých takýchto zásielok bol totiž rovnaký, ukázalo sa, že po rozkliknutí adresy odosielateľa sa namiesto Slovenskej pošty objaví e-mailová schránka s nemeckou adresou: support@n3tzkun5t.de. 

Polícia upozornila na jeden
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR)

"Ako nám písal náš fanúšik, bol v kontakte so Slovenskou poštou a jej vyjadrenie je, že nikdy neposiela link na zaplatenie určitej čiastky cez internet a predmetná vec je z ich strany v riešení. Pamätajte, že v prípade akýchkoľvek otázok v súvislosti s doručením balíku sa môžte obrátiť priamo na Slovenská pošta, a.s.," odporučila polícia.

Stali ste sa obeťou takéhoto alebo podobného podvodu? Zaslali ste peniaze a neviete, čo ďalej? Odporúčanie je jasné, vaše kroky by mali smerovať na policajnú stanicu. 

NA TOTO VEĽKÝ POZOR: SLOVENSKO ZAPLAVILI PODVODNÉ EMAILY, KTORÉ SA TVÁRIA, ŽE SÚ OD SLOVENSKEJ POŠTY Viacerí...

Uverejnil používateľ Hoaxy a podvody - Polícia SR Pondelok 14. septembra 2020
Viac o téme: PoštaKoronavírusHoax
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu