Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

FOTO Drevenú chatu v Ždiari zachvátil obrovský požiar: Hasiči s ním bojujú už hodiny

Hasiči zasahovali pri požiari drevenej chaty v obci Ždiar Zobraziť galériu (3)
Hasiči zasahovali pri požiari drevenej chaty v obci Ždiar (Zdroj: Facebook/Prezídium Hasičského a záchranného zboru)

ŽDIAR - Hasiči už viac ako tri hodiny zasahujú pri požiari, ktorý vypukol v piatok krátko pred 20.00 h v obci Ždiar v Popradskom okrese. Informovala o tom hovorkyňa Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) Katarína Križanová.

Požiar zachvátil drevenú chatu, ktorá bola celá zasiahnutá plameňmi a nachádzala sa v treťom štádiu horenia. Škodu predbežne vyčíslili na viac ako 200.000 eur

Hasiči zasahovali pri požiari
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Prezídium Hasičského a záchranného zboru)

"Hasičom sa požiar podarilo lokalizovať, naďalej však pokračujú v jeho likvidácii. Na mieste zasahujú hasiči z Popradu, Kežmarku, Vysokých Tatier a členovia dobrovoľného hasičského zboru obce Ždiar," priblížila Križanová.

Pri udalosti sa podľa jej slov doposiaľ nikto nezranil. "Na miesto smeruje expertízna skupina na zisťovanie príčin vzniku požiaru z Požiarnotechnického a expertízneho ústavu Ministerstva vnútra SR v Bratislave, nakoľko škoda bola predbežne vyčíslená na viac ako 200.000 eur," uzavrela.

Hasiči zasahovali pri požiari
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Prezídium Hasičského a záchranného zboru)

Aktualizované - Požiar drevenej chaty v obci Ždiar v okrese Poprad sa hasičom podarilo uhasiť po viac ako šiestich hodinách. Ako informoval operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského záchranného zboru v Prešove, uhasili ho v sobotu o 2.30 h. "Po odchode jednotiek na mieste ostal vyšetrovateľ príčin požiaru," uviedol.

Viac o téme: ChataPožiarHasičiZásahŽdiar
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu