Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Boj o invalidný vozík: Rodina ho dostala zadarmo, teraz ho chcú speňažiť

Dnes už nebohý Ján Králik († 44) nemohol tušiť, aký záujem bude o jeho vozík.
Dnes už nebohý Ján Králik († 44) nemohol tušiť, aký záujem bude o jeho vozík. (Zdroj: Nový Čas)

DVORY NAD ŽITAVOU - Nebohý Ján Králik († 44) dostal zadarmo 270-tisícový elektrický invalidný vozík. Teraz - po jeho smrti - ho chce rodina spenažiť. Túži však po ňom aj Jánov ochrnutý priateľ, ktorý peniaze nemá. O osude vozíka tak rozhodne až dedičské konanie.

Ján Králik ochrnul po páde z motorky, keď mal osemnásť rokov. Odvtedy bol pripútaný na lôžko. Rodičov nemal, starali sa oňho stará mama a opatrovateľka Mária Tamišová (43).

Pred štyrmi rokmi mu Nový Čas prispel sumou 200-tisíc korún na kúpu moderného elektrického vozíka a zvyšok peňazí doplatil súkromný podnikateľ. Jánovi však v októbri zlyhali obličky a zomrel. Teraz - po Jánovej smrti - by vozík chcel jeho priateľ Tibor Öszi (53) z Kolárova. Spoznali sa na liečení. „Janko by bol určite rád, keby som vozík po ňom dostal, naozaj ho súrne potrebujem,“ hovorí T. Öszi.

Brat nebohého Zoltán Králik nám síce povedal, že je ochotný vozíka sa vzdať, ale krstná mama Alžbeta by ho vraj najradšej predala. „Za peniaze zaň dám Jankovi urobiť pekný hrob s pomníkom,“ hovorí.

Až do dedičského konania však s vozíkom nechce hýbať. Podľa advokátky Zuzany Bakovej až súd rozhodne, komu bude vozík patriť.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu