Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Vyťahujte plavky! Zajtra sa poriadne oteplí: V nedeľu to až také "ružové" s počasím nebude

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA – Počas soboty vyvrcholí prílev teplého vzduchu a teploty u nás môžu vystúpiť až na tridsať stupňov Celzia. V nedeľu sa však na mnohých miestach očakáva dážď, nevylučujú sa ani intenzívne búrky.

Sobota

Nad našou oblasťou sa bude nachádzať nevýrazné pole relatívne vyššieho tlaku vzduchu. Zároveň postúpi od západu nad Nemecko, Česko a Poľsko studený front, pred ktorým k nám od juhozápadu vyvrcholí prílev teplého vzduchu.

Predpoveď počasia nájdete na Predpovede.sk

Noc bude jasná až polojasná a neskôr sa bude ojedinele tvoriť hmla alebo bude zamračené nízkou oblačnosťou. Najnižšia nočná teplota poklesne na 15 až 10, v údoliach miestami približne na 7 stupňov. Zavládne bezvetrie alebo bude fúkať len slabý vietor.

Predpovede.sk
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Predpovede.sk)

Cez sa očakáva malá, miestami zväčšená oblačnosť. Zrána sa ojedinele objaví hmla alebo bude zamračené nízkou oblačnosťou. Meteorológovia hlásia teplo.

Maximálna denná teplota dovŕši okolo 25 až 30, na Orave a pod Tatrami okolo 23 stupňov. Teplota na horách vo výške 1500 m vystúpi na 17 stupňov. Fúkať bude slabý, postupne prevažne južný vietor rýchlosťou 5 až 25 km/h.

Nedeľa

Do našej oblasti od severozápadu postúpi studený front spojený s tlakovou nížou nad severnou Európou a začne sa tu vlniť.

Rátajte s prevažne veľkou, spočiatku miestami zmenšenou oblačnosťou. Miestami, cez deň v severnej polovici územia na mnohých miestach, sa vyskytne dážď, prehánky, ojedinele aj búrky. Tie môžu byť aj intenzívne.

Predpovede.sk
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Predpovede.sk)

Najnižšia nočná teplota poklesne na 18 až 13, v údoliach miestami cca na 11 stupňov. Najvyššia denná teplota sa vyšplhá na 17 až 22, na juhu, Zemplíne a miestami aj na Šariši na 22 až 27 stupňov. Fúkať bude slabý premenlivý, na západe severozápadný až severný vietor rýchlosťou 5 až 25 km/h, v nárazoch prechodne rýchlosťou zhruba 45 km/h.

Viac o téme: PredpoveďPočasie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu