Pondelok17. jún 2024, meniny má Adolf, zajtra Vratislav

Poprel vraždu a znásilnenie starenky

ilustračné foto
ilustračné foto

NITRA – Na Okresnom súde v Nitre sa dnes začalo hlavné pojednávanie s 28-ročným Petrom F. z Cabaja-Čápora, ktorý mal zavraždiť a následne sexuálne zneužiť svoju 77-ročnú susedu Cecíliu.

Teraz tvrdí, že k výpovedi ho prinútili policajti, ktorí ho „mlátili ako psa“ a vyhrážali sa mu. Svoje predošlé dve výpovede si po sebe ani neprečítal, vraj to pokladal za zbytočné. S ich obsahom sa podľa svojich slov oboznámil až neskôr, keď si ich prečítal v cele. Peter F. je obvinený z obzvlášť závažného zločinu vraždy, za čo mu hrozí trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov.

Podľa obžaloby mal 19. augusta 2006 okolo 4:00 prísť opitý do domu Cecílie B z Cabaja-Čápora. Udrel ju do tváre a keď spadla na zem, uškrtil ju. Keď nejavila známky života odtiahol ju vraj zo spálne na posteľ v predsieni, kde ju brutálne sexuálne zneužil, čím jej spôsobil mnohé poranenia v oblasti podbrušia. Potom ju podľa obžaloby odtiahol do vane, do ktorej napustil vodu.

Žena mala na tele početné pomliaždeniny a zlomeniny. Ráno ju v kúpeľni našli jej dve dcéry. Na dnešnom pojednávaní vypovedali okrem Petra F. aj jedna z dcér zavraždenej starenky, znalci z odboru súdneho lekárstva a psychiatrie a ďalší svedkovia. Podľa znalcov je obžalovaný psychicky zdravý a za svoje konanie v plnej miere zodpovedá.

Polícia zadržala nezamestnaného a rozvedeného muža po 11-tich dňoch. K činu sa po predložení dôkazov priznal. Vo svojej výpovedi 31. augusta 2006 uviedol, že zhruba o 3:30 nadránom odchádzal od kamaráta, s ktorým vypil liter až dva litre pálenky. Namierené mal vraj do krčmy a nevie, prečo išiel nakoniec do domu susedy. Myslel si, že dom je prázdny, pretože pani Cecília sa z neho v tom čase sťahovala. Chcel vraj ukradnúť televízor, ale potom si to rozmyslel a hľadal nejaký alkohol na pitie.

„Je mi strašne ľúto, čo sa stalo a asi som nebol pri zmysloch,“ uviedol vtedy vo výpovedi. Dnes však všetko poprel. Vraj k pani Cecílii v tú noc síce prišiel, ale zdržal sa iba zhruba trištvrte hodinu, vypili si spolu pálenku a pivo a potom si išiel kúpiť cigarety do krčmy, tá však bola zavretá, tak išiel domov. Alibi však na osudnú noc nemá. Peter F. dnes na súde šokujúco vyhlásil, že k pani Cecílii chodieval častejšie za účelom sexuálnych hier.

„Nechcela sex, ale chcela sa hrať a za to mi platila. A nebol som jediný,“ povedal. Po otázke sudkyne, ako sa teda dostala jeho DNA do intímnych oblastí nebohej, priznal, že spolu mali styk, vraj ale dobrovoľný. Vo svojej výpovedi v auguste 2006 však uviedol, že u pani Cecílie bol predtým iba raz, aj to v jej záhrade. Pojednávanie bude pokračovať 1. apríla.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu