Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Golfová dedinka za 5 miliárd!

Miro Šatan je aj nadšeným hráčom golfu. Zobraziť galériu (2)
Miro Šatan je aj nadšeným hráčom golfu. (Zdroj: TASR)

VEĽKÝ BIEL - Na zelenej ploche neďaleko obce Veľký Biel vyrastie luxusný obytný areál s golfovým ihriskom. Členom firmy, ktorá stojí za investíciou, je aj hokejista Miro Šatan a jeho brat Peter. Náklady na výstavbu golfovej dedinky dosiahnu asi 5 miliárd korún.

„Miro Šatan je nadšený hráč golfu. Skúsenosti s týmto športom získal v zámorí. Sám patrí medzi navrhovateľov areálu,“ povedal Jaroslav Holeša zo spoločnosti Ciridis, ktorá je investorom projektu. Luxusný komplex by mal do roku 2011 vyrásť na zelenej lúke s rozlohou 240 hektárov. Tá sa nachádza približne 1,5 kilometra od dediny, vedľa diaľnice D1.

Moderný areál Royal Golf Resort bude tvoriť 27-jamkové golfové ihrisko. Vyrastie tu okolo štyristo rodinných domov a sedem bytoviek. Súčasťou komplexu budú dve desiatky polyfunkčných objektov, 5-hviezdičkový hotel, obchody, reštaurácie, kongresové centrá, ale aj pošta či kaplnka. Zaujímavým riešením sa stanú tri umelé jazierka, ktoré poslúžia na zachytávanie dažďovej vody. Počet obyvateľov golfovej dedinky má presiahnuť 3 500, čo je viac, ako má susedný Veľký Biel.

Zástupcovia investora si veľa sľubujú najmä od výhodnej polohy ihrísk - vedľa diaľnice a v blízkosti hlavného mesta a medzinárodného letiska. „Väčšinu pozemkov už vlastní investor. Pracujeme na zmene územného plánu. Pokiaľ bude areál prepojený s obcou a so strediskom by existovala vzájomná spolupráca, bol by to pre nás prínos,“ prezradil starosta Veľkého Bielu Anton Danter.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu