Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

KORONAVÍRUS V nemocnici v Trenčíne zakázali návštevy a sprísnili triáž: Ochranných pomôcok majú dosť

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

TRENČÍN - Vo Fakultnej nemocnici (FN) Trenčín majú dostatok ochranných pomôcok. Nemocnica v súvislosti s nárastom počtu infikovaných novým koronavírusom prijala niektoré opatrenia.

Podľa hovorkyne Martiny Holecovej v nemocnici zakázali všetky návštevy pacientov s výnimkami vyplývajúcimi z usmernenia hlavného hygienika SR. Pri vstupe do nemocnice vykonávajú dôslednejšiu triáž.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


„Reprofilizácia lôžok v našej nemocnici by mala za následok vyčlenenie lôžok pre pacientov s COVID-19 na úkor lôžok ostatných odborov, kde by sme museli obmedziť ich výkony. Nariadenú reprofilizáciu sme schopní operatívne zabezpečiť,“ uviedla Holecová s tým, že v nemocnici priebežne testujú všetkých zamestnancov.

Vo FN Trenčín je momentálne hospitalizovaných desať pacientov s potvrdeným ochorením COVID-19. Na jednotke intenzívnej starostlivosti a na umelej pľúcnej ventilácii nie je žiadny pacient s podozrením či potvrdeným COVID-19. Trenčianska nemocnica má k dispozícii 32 lôžok na jednotkách intenzívnej starostlivosti a 26 pľúcnych ventilácií.

Viac o téme: NemocnicaNávštevyTrenčínKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu