Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

KORONAVÍRUS Švédsko patrí medzi rizikové krajiny, upozorňuje ministerstvo

Ľudia vo Švédsku sa rúškami poväčšine nechránia.
Ľudia vo Švédsku sa rúškami poväčšine nechránia. (Zdroj: SITA/Ali Lorestani/TT News Agency via AP)

BRATISLAVA - Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR upozorňuje slovenských občanov cestujúcich do Švédska, že v súčasnosti patrí medzi rizikové krajiny s vysokým výskytom prípadov ochorenia COVID-19, obzvlášť v regióne hlavného mesta Štokholm.

"Švédsko umožňuje voľný pohyb občanom Európskej únie, pri vstupe do krajiny nie sú zavedené žiadne karanténne opatrenia ani nie je potrebné sa preukázať negatívnym testom na COVID-19," informuje ministerstvo na svojom webe. Vzhľadom na dynamicky sa meniacu situáciu a prijaté opatrenia jednotlivých štátov odporúča venovať zvýšenú pozornosť aktuálnym oznamom prepravných leteckých a lodných spoločností, ako aj informáciám o obmedzeniach na hraniciach.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Rezort diplomacie odporúča Slovákom, aby v prípade ciest do Švédska využili službu dobrovoľnej elektronickej registrácie na webovej stránke ministerstva alebo mobilnú aplikáciu Svetobežka. Podmienky návratu na Slovensku stanovujú opatrenia Úradu verejného zdravotníctva SR. V prípade návratu zo Švédska sa treba telefonicky alebo elektronicky prihlásiť na miestne príslušný regionálny úrad verejného zdravotníctva v SR a podstúpiť testovanie na ochorenie COVID-19. Do výsledku vyšetrenia je osoba povinná dodržať domácu izoláciu.

Viac o téme: ŠvédskoKoronavírusInfikovaníRiziková krajina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu