Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Polícia v rámci akcie Retrovírus hľadala nelegálny dovoz odpadu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/Marek Mrviš)

BRATISLAVA - Polícia na hraničnom priechode Holíč - Hodonín, na vstupe do krajiny z Českej republiky, kontrolovala kamióny v rámci akcie s názvom Retrovírus. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Martina Kredatusová.

Išlo o súčinnostnú akciu kriminálnej polície s pracovníkmi Finančnej správy SR a Slovenskej inšpekcie životného prostredia, za asistencie hliadky krajského dopravného inšpektorátu. Cieľom bolo odhaliť prípadný nelegálny dovoz odpadu na územie našej krajiny. "Počas akcie sme skontrolovali 23 kamiónov nad 7,5 tony, desať nákladných vozidiel nad 3,5 tony, jeden autobus a štyri osobné autá," uviedla Kredatusová.

Polícia zistila tri priestupky vodičov kamiónov na úseku dopravy, päť vozidiel prevážalo nebezpečný tovar v cisternách, všetko bolo v súlade so zákonom a nikto neprevážal žiaden odpad. "Chráňme spoločne životné prostredie na našom území. Polícia bude v takýchto akciách pokračovať aj v budúcnosti," doplnila krajská policajná hovorkyňa.

Viac o téme: DovozOdpadPolícia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu