Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

KORONAVÍRUS Prievidzský okresný krízový štáb odporučil nerobiť podujatia s viac ako 10 ľuďmi

Hlavný hygienik Ján Mikas
Hlavný hygienik Ján Mikas

PRIEVIDZA - Inštitúcie či samosprávy by od 1. augusta nemali v okrese Prievidza organizovať podujatia, na ktorých sa má zúčastniť viac ako desať osôb. Odporučenie vydal po svojom zasadnutí v stredu krízový štáb na Okresnom úrade v Prievidzi v súvislosti s narastajúcim počtom prípadov nového koronavírusu v regióne.

"Zo zasadnutia krízového štábu sme prijali opatrenie, ktoré bude platiť od 1. augusta, a to, že neodporúčame konanie hromadných podujatí s účasťou nad desať osôb," spresnila regionálna hygienička Zuzana Tornócziová. Každý starosta alebo primátor si podľa nej musí zvážiť, či je schopný zabezpečiť opatrenia od hlavného hygienika SR Jána Mikasa pre konanie hromadných podujatí.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

"Je potrebné, aby si ľudia uvedomili, že zavedené opatrenia zostávajú naďalej v platnosti. Keď ich nebudú dodržiavať, budeme musieť prejsť nie k odporúčaniam, ale k zákazom. To je druhý krok, ku ktorému pristúpime hneď, ako nám začne narastať krivka ochorení," dodala. Epidemiológovia odhalili v okrese Prievidza za posledných sedem dní 33 ľudí pozitívne testovaných na nový koronavírus.

Viac o téme: Krízový štábPrievidzaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu