Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Polícia obvinila z brania úplatku ortopéda z martinskej nemocnice

BRATISLAVA - Polícia obvinila bývalého prednostu martinskej kliniky Jozefa Masára z trestného činu prijímania úplatku. Lekár ešte v roku 2005 údajne uprednostnil za peniaze pacientku, ktorá čakala na operáciu bedrového kĺbu.

Ak sa preukáže jeho vina, hrozí mu jeden až päťročné väzenie. "Obvinený ešte na jeseň 2005 vypýtal úplatok 100.000 korún za to, že uprednostní pacientku, ktorá čakala na operáciu s termínom august 2008," informovala dnes ČTK zástupkyňa hovorcu policajného prezídia Andrea Polačiková. Úplatok vraj 58-ročný lekár prevzal na viackrát a termín operácie presunul na december 2005 s prísľubom kvalitnejšej protézy bedrového kĺbu, dodala.

Masár vlani v novembri prišiel po medializácii prípadu o funkciu prednostu kliniky. Žena, ktorú ortopéd operoval, sa pri zákroku údajne nakazila a nemohla chodiť bez bariel. Martinská nemocnica to poprela, čo mal potvrdiť tiež Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou.

O korupcii v slovenskom zdravotníctve sa hovorilo už vo viacerých prípadoch. Predvlani napríklad Špeciálny súd poslal za branie úplatkov na 3,5 roka do väzenia ortopéda a bývalého primára trenčianskej nemocnice Pavla Patra. Muž sa podľa súdu celkovo obohatil o milión korún, väčšinou pri operáciách bedrových kĺbov. Podľa prieskumov je na Slovensku korupcia rozšírená hlavne v zdravotníctve, súdnictve a polícii.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu