Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Opitý Rasťo vypadol z okna: Samovražda alebo nešťastná náhoda?

Rasťovu smrť si jeho najbližší nevedia vysvetliť. Zobraziť galériu (3)
Rasťovu smrť si jeho najbližší nevedia vysvetliť.

HUMENNÉ - Vražda je vylúčená! Podľa polície Rasťo B. († 15) z Humenného buď spáchal samovraždu, alebo nešťastnou náhodou vypadol z okna. Chlapec, ktorého bezvládne zakrvavené telo našli o tretej ráno na Nový rok pred bytovkou na Laboreckej ulici, bol na mol opitý. Vyšetrovanie vo veci usmrtenia pokračuje.

„Pri pitve nebolo zistené cudzie zavinenie,“ povedala prešovská krajská policajná hovorkyňa Magdaléna Fečová. Rasťovi príbuzní boli presvedčení, že chlapec sa alkoholu ani nedotkol. „Na silvestrovské oslavy mu nabalili detské šampanské a chlebíčky,“ tvrdil Rasťov dedko. Príbuzní Rasťovu náchylnosť k alkoholu vylučovali.

„Pitva však odhalila, že nebohý mal v krvi 1,48 promile alkoholu,“ zdôraznila M. Fečová. To znamená, že musel vypiť najmenej päť poldeci tvrdého alkoholu, čo pri jeho veku znamenalo ťažkú opitosť. Polícia doteraz nevie, z ktorého poschodia chlapec buď vyskočil, alebo vypadol. „Vyšetrovateľ má určité stopy, ale zatiaľ sa nepotvrdili,“ vysvetlila hovorkyňa. Polícia zistila, že k smrti došlo približne tridsať minút po polnoci.

Vyšetrovatelia skúmali aj to, či sa Rasťo, ktorý býval vo vedľajšej bytovke, zabával v niektorom z bytov vo vchode, pod ktorým jeho mŕtvolu našli. Z neoficiálnych informácií však vyplynulo, že chlapec bol zrejme pred svojím hrozným činom v centre mesta. „Videli ho pri fontáne na námestí,“ potvrdil jeden zo známych študenta 1. ročníka hotelovej akadémie. Neskôr sa však vytratil a kamaráti ho začali hľadať. To však už bolo neskoro.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu