Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Za útok na Rómov v Krupine budú pykať ďalší skíni!

Zadržaný skín mal na chrbte vytetované fašistické symboly a znaky.
Zadržaný skín mal na chrbte vytetované fašistické symboly a znaky. (Zdroj: Nový Čas)

BANSKÁ BYSTRICA - Policajti obvinili ďalších dvoch mladíkov, ktorí napadli v Krupine na Nový rok skupinu Rómov. Od utorka už čelí obvineniu Krupinčan Jozef (21) a včera k nemu pribudli ďalší - Jozef (26) z Prievidze a Michal (18) z Českej republiky. Pri prehliadke priestorov, kde sa priaznivci hnutia skinhed zdržiavali, našli policajti rôzne predmety s fašistickými symbolmi.

Skupina „náckov“, ktorí majú symboly fašizmu vytetované dokonca aj na telách, napadla asi ôsmich Rómov priamo počas osláv Silvestra na krupinskom námestí. Pokrikovali na nich Sieg heil!, Heil Hitler!, nadávali im do čiernych gúm a negrov. Potom ich začali vyháňať z námestia so slovami, že keď neodídu, dostanú guľku do hlavy. Keď miesto neopustili, fyzicky ich napadli. Bili ich päsťami a kopali. Najhoršie po útoku dopadli bratia Branislav a Jozef. Jeden skončil s rozrezaným čelom a druhý so zlomeným nosom.

Mladého Krupinčana Jozefa (21) obvinili z troch prečinov - podpory a propagácie skupín smer ujúcich k potlačeniu základných práv a slobôd, podnecovania k národnostnej rasovej a etnickej nenávisti a prečinu ublíženia na zdraví. Navyše všetkých troch extrémistov stíhajú aj za prečin výtržníctva. „Stíhanie v tejto veci bude pokračovať obvinením najmenej ďalších štyroch páchateľov, medzi podozrivými a obvinenými sú aj občania Českej republiky,“ povedal Marián Slobodník, krajský riaditeľ banskobystrickej polície.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu