Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Ďalšie posilnenie nezávislosti ÚVO považujem za žiaduce, odkázala prezidentka Čaputová

Zuzana Čaputová
Zuzana Čaputová (Zdroj: TASR/Martin Baumann)

BRATISLAVA - Výkon dohľadu nad verejným obstarávaním musí byť efektívny a v situácii, kde štát je najväčším obstarávateľom, je žiaduce ďalšie posilnenie nezávislosti Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO). Prezidentka SR Zuzana Čaputová to uviedla na sociálnej sieti po štvrtkovom stretnutí s predsedom ÚVO Miroslavom Hlivákom.

Predseda ÚVO požiadal prezidentku o stretnutie, aby jej predstavil legislatívny zámer novely zákona o verejnom obstarávaní. Chce ňou posilniť nezávislosť, odbornosť, apolitickosť a nestrannosť jeho úradu.

"Vnímam pozitívny posun v kontrolnej činnosti úradu a rovnako pozitívne vnímam aj zmeny, ktoré priniesla novela zákona o verejnom obstarávaní z minulého roku," skonštatovala Čaputová.

Doplnila, že dĺžka trvania verejného obstarávania sa skrátila o 22 percent a 70 percent všetkých zákaziek sa ukončilo do 120 dní od vyhlásenia verejného obstarávania. "Ukazuje to, že aj štát podľa súčasných pravidiel dokáže nakúpiť rýchlo – ak sa súťaž pripraví poctivo a odborne," dodala.

Viac o téme: SlovenskoÚrad pre verejné obstarávanieZuzana ČaputováMiroslav Hlivák
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu