Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Žena z ulice zdedila milióny!

Čerstvá milionárka Júlia Vavrineková (73) žila dlhé roky ako bezdomovkyňa a tuláčka. Zobraziť galériu (4)
Čerstvá milionárka Júlia Vavrineková (73) žila dlhé roky ako bezdomovkyňa a tuláčka. (Zdroj: Nový Čas)

VEĽKÝ SLAVKOV - Príbeh ako vystrihnutý z amerického filmu. Z tuláčky sa stala zo dňa na deň boháčka. Na Júliu Vavrinekovú (73) z Veľkého Slavkova (okr. Poprad) sa na jeseň života usmialo šťastie. Zdedila totiž lukratívne pozemky pod Tatrami. Bezdomovkyňa sa čoskoro presťahuje z ulice do vlastného domu. Peniaze z predaja pozemkov chce rozdať tým, čo to potrebujú.

Čerstvá dedička lukratívnych pozemkov pri obci Veľký Slavkov Júlia Vavrineková (73) žila od narodenia v skromných podmienkach, dokonca sa viackrát ocitla aj na ulici. Jej dlhoročnému tuláckemu životu je nadobro koniec. Nemalú zásluhu na tom má starosta obce František Šáry (33). Ten totiž kúpil pre dedinu špeciálny softvér Kataster, ktorý vygeneroval majiteľov pozemkov v okolí. „Všimol som si meno Vavrinek, ktoré sa tam často opakovalo. Vypátral som, že Vavrinekovci boli v minulosti veľkí gazdovia. Teraz všetky ich pozemky zdedí pani Júlia,“ povedal starosta.

Na sklonku života sa tak babke podarilo zdediť majetok odhadovaný na niekoľko miliónov korún. „Rodičia mi pomreli už dávno, aj väčšina súrodencov. Ostal mi len starší brat, o ktorého sa starajú v domove vzdialenom asi 20 km. Ja som odtiaľ musela ujsť. Dávali mi totiž jedlo 5-krát denne, na to ja nie som zvyknutá,“ prezradila nám čerstvá milionárka. Vrtká babka nechcela byť od nikoho závisilá, a tak sa túlala aj v najväčších mrazoch. Pred pár dňami ju však prichýlili manželia Gurkovci v domove Dom na pol ceste, kde zatiaľ prespáva na gauči v spoločenskej miestnosti. No zrejme nie nadlho. Júlia sa teší na svoj prvý vlastný domček. „Chodia za mnou viacerí s ponukami na kúpu, ale chcú ma obalamutiť. Ja sa nedám, dostane ten, kto dá najviac,“ prezradila. Dedička pozemkov bude myslieť aj na ostatných. Peniazmi chce vraj pomôcť lige proti rakovine, liečebným domom v Tatrách a najmä detičkám z detských domovov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu