Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Na Slovensko sa valí ďalšia vlna zlého počasia: Na viacerých miestach hrozia záplavy

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/Zoltan Balogh/MTI via AP)

BRATISLAVA - Meteorológovia varujú pred silným dažďom. Slovensky hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal pre niektoré okresy Žilinského a Prešovského kraja výstrahu druhého stupňa, v ďalších okresoch platia výstrahy prvého stupňa. Upozorňuje tiež na silný vietor na horách v niektorých regiónoch. Okrem toho vydal SHMÚ tiež hydrologické výstrahy, pre niektoré okresy výstrahy druhého stupňa.

SHMÚ upozorňuje, že vo väčšine regiónov Žilinského a Prešovského kraja sa môže vyskytnúť intenzívny dážď s úhrnom zrážok 50 až 70 milimetrov. Výstraha platí do pondelka (22. 6.) do 21.00 h. Výstraha pred dažďom prvého stupňa platí pre okresy Považská Bystrica, Michalovce, Sobrance a Trebišov, ale aj pre niektoré okresy Prešovského a Žilinského kraja. Spadnúť môže 35 až 50 milimetrov zrážok.

SHMÚ upozorňuje na dážď
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SHMÚ)

SHMÚ okrem toho vydal aj výstrahu prvého stupňa pred vetrom na horách, platí do utorka (23. 6.) pre celý Banskobystrický kraj, väčšinu Trenčianskeho, Košického a Žilinského kraja, a tiež pre niektoré okresy Prešovského kraja. Na horách od výšky okolo 1000 metrov nad morom môže vietor v nárazoch dosiahnuť rýchlosť 110 až 135 kilometrov za hodinu a v priemere 70 až 85 kilometrov za hodinu.

Najlepšie počasie nájdete na Predpovede.sk  

Naďalej ústav upozorňuje na riziko povodní z dažďov. Hydrologickú výstrahu druhého stupňa vydal pre okresy Skalica, Čadca, Námestovo, Tvrdošín, Poprad, Kežmarok, Stará Ľubovňa, Bardejov, Svidník, Stropkov, Medzilaborce, Snina a Humenné. Platí do utorka 12.00 h. Pre viaceré ďalšie okresy platí výstraha prvého stupňa.

SHMÚ upozorňuje na dážď
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SHMÚ)

Viac o téme: PočasieDážďVýstrahySlovenskoSHMÚ
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu