Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Veľký návrat po troch rokoch! VIDEO ako dôkaz, Lipšic sa už na súd vozí sám

Advokát Daniel Lipšic si po troch rokoch opäť môže sadnúť za volant. Zobraziť galériu (9)
Advokát Daniel Lipšic si po troch rokoch opäť môže sadnúť za volant. (Zdroj: Maarty)

BRATISLAVA - Okresný súd Bratislava III odsúdil advokáta Daniela Lipšica v septembri 2017 na podmienečný trest tri roky v prípade dopravnej nehody na Vajnorskej ulici v Bratislave, ktorá sa stala v septembri 2016. Zároveň mu určil skúšobnú dobu v trvaní päť rokov. Okrem toho, Lipšic prišiel aj o vodičský preukaz.

Bývalý minister a v súčasnosti splnomocnenec rodiny Kuciakovcov Daniel Lipšic, dostal trest zákazu činnosti viesť motorové vozidlá všetkého druhu na dobu šesť rokov. V januári 2020 však uplynuli tri roky od uloženia trestu zákazu, čo je polovica. 

Prípad smrteľnej nehody Lipšica ukončený: Exminister už pozná svoj trest

Po výkone polovice trestu zákazu činnosti môže súd podmienečne upustiť od výkonu jeho zvyšku, ak odsúdený v čase výkonu trestu spôsobom svojho života preukázal, že ďalší výkon tohto trestu už nie je potrebný. Toto využil aj Lipšic, ktorý má naspäť svoj vodičský preukaz. 

Daniel Lipšic má dôvod na radosť: VIDEO Po troch rokoch opäť za volantom (Zdroj: Maarty)

"Áno, v januári som požiadal o odpustenie polovice trestu, v marci súd rozhodol. Nedávno mi vrátili vodičák," povedal pre Topky Daniel Lipšic po tom, čo sme si všimli, že na súdne pojednávania ho už nevozí šofér. 

Advokát Daniel Lipšic si
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: Maarty)

Advokát Daniel Lipšic si
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: Maarty)

Advokát Daniel Lipšic si
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: Maarty)

Advokát Daniel Lipšic si
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: Maarty)

Advokát Daniel Lipšic si
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: Maarty)

Advokát Daniel Lipšic si
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: Maarty)

Advokát Daniel Lipšic si
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: Maarty)

Smrteľná nehoda

19. septembra 2016 - Tragicky sa skončila dopravná nehoda, ktorej účastníkom bol poslanec Národnej rady SR Daniel Lipšic (OĽaNO-NOVA) na aute značky Škoda Superb. Ten vo večerných hodinách zrazil na Vajnorskej ulici v Bratislave 72-ročného chodca. Seniora previezla rýchla zdravotná pomoc do nemocnice v bratislavskom Ružinove, kde v nočných hodinách zraneniam podľahol.

30. septembra 2016 - Lipšic sa vzdal poslaneckého mandátu v Národnej rade SR.

10. októbra 2016 – Policajný vyšetrovateľ mal k dispozícii videozáznamy z dopravnej nehody Lipšica, ktoré skúmal znalec. Na zverejnenom videu je vidieť vozidlo, ako zrazilo chodca, ktorý prechádzal po priechode alebo v jeho tesnej blízkosti. K nárazu došlo z pohľadu chodca vo vzdialenejšom pruhu dvojprúdovej vozovky. V dôsledku nárazu bol odhodený niekoľko metrov.

23. januára 2017 - Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave III vzniesol na základe zabezpečenej dôkaznej situácie, po vykonaní potrebných procesných úkonov, ako aj po dôslednom preštudovaní doručených výsledkov znaleckého posudku z odboru cestnej dopravy, obvinenie z prečinu usmrtenia Lipšicovi. Uznesenie o vznesení obvinenia doručili na Krajskú prokuratúru Bratislava spolu so spisovým materiálom.

30. januára 2017 – Exposlanec v prípade tragickej nehody, kde bol obvinený, nepodal sťažnosť proti uzneseniu o vznesení obvinenia.

30. januára 2017 - Lipšic odstúpil z funkcie predsedu hnutia NOVA. Dôvodom bolo vyšetrovanie dopravnej nehody. Zostal v hnutí ako radový člen.

24. apríla 2017 - Polícia ukončila vyšetrovanie dopravnej nehody Lipšica, pričom vyšetrovateľ podal návrh na obžalobu.

25. apríla 2017 - Na Krajskú prokuratúru v Bratislave bol doručený návrh na podanie obžaloby v kauze.

28. apríla 2017 - Na Krajskú prokuratúru Bratislava bol doručený podnet obhajkyne obvineného JUDr. Daniela Lipšica na začatie konania o dohode o vine a treste. 1

9. mája 2017 – Generálna prokuratúra zamietla obvinenému Danielovi L. dohodu o vine a treste. Dôvodom bolo, že sa nepriznal k spáchaniu skutku a neuznal si vinu, čím nesplnil zákonné podmienky na konanie o dohode o vine a treste. Generálna prokuratúra vrátila spis Krajskej prokuratúre v Bratislave.

18. júla 2017 – Prokurátor podal obžalobu na bývalého poslanca NR SR v prípade dopravnej nehody.

Viac o téme: NehodaVodičský preukazZákaz šoférovaniaDaniel Lipšic
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu