Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Plánoval bombový útok na Národnú radu? Štefana zadržala NAKA! Vyhrážky Matovičovi, jasne stanovil podmienky

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Facebook-Polícia SR)

ČIERNA NAD TISOU - Plánoval skutočne teroristický útok alebo išlo o mimoriadne nevydarený žart? Polícia na sociálnej sieti informovala, že Slovák Štefan sa mal vyhrážať bombovými útokmi. Poriadne si však zavaril, v piatok v skorých ranných hodinách skončil v putách. Má čo vysvetľovať.

Štefan mal poslať prostredníctvom Slovenskej pošty zásielku predsedovi vlády adresovanú na Úrad vlády SR. Zásielka bola na úrad doručená, paradoxne, 1. apríla 2020. Ak teda malo ísť o žart, autorovi nevyšiel.

"Obsahom listu bola hrozba bombových útokov na budovu Národnej rady SR, budovu politického hnutia a tretí neuvedený objekt," priblížila polícia.

Budova Národnej rady SR.
Zobraziť galériu (3)
Budova Národnej rady SR.  (Zdroj: TASR - Pavel Neubauer)

Štefan sa vyhrážal, že k útokom dôjde, ak vláda nesplní do konca apríla jeho požiadavky. "Zrušenie sledovania obyvateľstva pomocou mobilných operátorov, vyhlásenie referenda o vystúpení SR z NATO a trestné stíhanie ľudí z politického hnutia," vymenovali ochrancovia zákona.

Skončil v putách

Štefan sa však naplnenia jeho podmienok nedočká. V piatok v skorých ranných hodinách ho totiž zadržala polícia. "Pri domovej prehliadke boli zaistené mobilné telefóny, výpočtová technika a ďalšie dôležité predmety," odznelo v príspevku.

Plánoval bombový útok na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook-Polícia SR)

"Na prípade je dôležité vyzdvihnúť činnosť príslušníkov operatívy NAKA Východ, ktorí sa výraznou mierou podieľali na objasnení prípadu, vrátane úkonov spätými s písmoznalectvom," doplnila polícia s tým, že na akcii spolupracoval aj PPÚ KR PZ Košice.

Podľa policajtov je aj tento prípad dôkazom, že nepodceňujú akékoľvek hrozby a proti ich autorom budú vždy postupovať nekompromisne, v súlade so zákonom.

Akcia niesla názov "Pisateľ", zrealizovala ju NAKA. V putách skončil Štefan T. z Čiernej nad Tisou. Je podozrivý zo šírenia poplašnej správy, ak mu preukážu vinu, môže dostať trest od jedného do piatich rokov za mrežami. "O jeho obvinení a možnej väzbe sa rozhoduje v týchto chvíľach," uzavrela polícia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu