Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Šokujúce zistenie Košičana: Vyžiadal si záznam z krízového štábu, takú odpoveď nečakal!

Igor Matovič (vľavo) a člen permanentného krízového štábu zodpovedný za oblasť IT Ján Bučkuliak (vpravo) počas tlačovej konferencie Zobraziť galériu (2)
Igor Matovič (vľavo) a člen permanentného krízového štábu zodpovedný za oblasť IT Ján Bučkuliak (vpravo) počas tlačovej konferencie (Zdroj: SITA/Úrad vlády SR)

BRATISLAVA - Premiér Igor Matovič sa niekoľkokrát nechal počuť, že všetky opatrenia a usmernenia v súvislosti s novým koronavírusom, konzultoval s permanentným krízovým štábom. Záznam o tom neexistuje.

Košický mestský poslanec Robert Schwarcz (nezávislý) si v zmysle zákona o slobodnom prístupe k informáciám vyžiadal záznam z rokovaní permanentného krízového štábu. Na jeho prekvapenie však nič podobné neexistuje. Informuje o tom portál kosice.dnes24.sk

KORONAVÍRUS Mikulec si nemyslí, že povinná štátna karanténa bola obmedzením práv

„Vyžiadal som si od úradu vlády dokumenty k činnosti permanentného krízového štábu, okrem iného aj zápisnice zo zasadnutí štábu od jeho vzniku. A dozvedel som sa, že keďže krízový štáb nemá tajomníka, zápisnice sa nevyhotovujú,“ cituje portál Schwarcza. 

Z odpovede Úradu vlády vyplýva, že všetky zasadnutia prebiehajú ústne "a vzhľadom na to, že momentálne permanentný krízový štáb nemá tajomníka, záznamy z rokovania sa nevyhotovuju.“

Šokujúce zistenie Košičana: Vyžiadal
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Úrad Vlády SR)

„V podstate neexistuje záznam, z ktorého vyplýva akýkoľvek záver krízového štábu, na ktorý sa premiér už tri mesiace odvoláva… Permanentný krízový štáb v podstate porušuje registratúrny poriadok a aj vlastný štatút, ktorý hovorí, že štáb musí mať tajomníka a ten musí vyhotovovať záznamy, ktoré musí podpísať predseda krízového štábu a až tak odovzdať premiérovi,“ tvrdí poslanec. Ten vraj chcel lepšie porozumieť rozhodnutiam krízového štábu, ktoré prezentuje premiér Matovič, ale aj iní jeho členovia, na tlačových konferenciách. 

Viac o téme: ZáznamKošiceKoronavírusPermanentný krízový štáb
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu