Piatok31. máj 2024, meniny má Petrana, Petronela, Nela, zajtra Žaneta

Policajti - plán na rok 2007: Skasírujú až 578 miliónov?!

Minister vnútra Robert Kaliňák naplánoval, že policajti vyberú na pokutách vyše pol miliardy Zobraziť galériu (4)
Minister vnútra Robert Kaliňák naplánoval, že policajti vyberú na pokutách vyše pol miliardy (Zdroj: SITA)

SLOVENSKO - Predbiehanie cez plnú čiaru, parkovanie na miestach pre invalidov či státie na zákaze zastavenia. Toto sú nepochybne najčastejšie dopravné priestupky slovenských vodičov. Teda okrem rýchlej jazdy.

Policajti si preto naplánovali, že tento rok vyberú na pokutách viac ako pol miliardy korún. Či sa im smelý plán podarí naplniť, je zatiaľ otázne. Ak by však trestali aj sami seba, určite skasírujú viac ako očakávaných 578 miliónov.

Dopravné predpisy veselo porušujú aj tí, čo by mali dohliadať nad ich dodržiavaním. Všimli si to pozorní čitatelia Nového Času. Ak policajné auto parkuje na mieste pre invalidov, môže sa jeho posádka brániť, že v neďalekom nákupnom centre plnila služobné povinnosti. Ak však bez zapnutého majáka predbieha cez plnú čiaru, porušuje predpisy. Presne tak ako ostatní vodiči. Policajti si pritom naplánovali, že v roku 2007 vyberú 578 miliónov.

"Presná suma, ktorá bola vybraná na pokutách za dopravné priestupky, bude známa až začiatkom budúceho roku," odkázali nám z tlačového oddelenia ministerstva vnútra.

Z vybraných pokút má najväčšiu radosť štát. Sú totiž príjmom štátneho rozpočtu. Tieto peniaze môžu skončiť v školstve či zdravotníctve. "Je to príjem ako akýkoľvek iný, bez adresného určenia," povedal Novému Času Miroslav Šmál z ministerstva financií. Možno aj preto chcú policajti vybrať v roku 2008 ešte viac - až 612 miliónov!

Policajti - plán na
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Nový Čas)

Policajti - plán na
Zobraziť galériu (4)

Policajti - plán na
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Nový Čas)

Zákaz zastavenia?

Parkovanie na mieste pre invalidov?

Predbiehanie cez plnú čiaru? Žiadny problém. Pre policajtov...

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu