Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

V Tatrách pomáhali horskí záchranári: Nohu si poranila česká turistka

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: pixabay.com)

DEMÄNOVSKÁ DOLINA - Poranenie dolnej končatiny po pošmyknutí sa pri prekračovaní potoka v závere Širokej doliny v Nízkych Tatrách utrpela v nedeľu dopoludnia česká turistka. Žene pomáhali horskí záchranári, ktorých o pomoc požiadali prostredníctvom aplikácie Horskej záchrannej služby (HZS).

"Záchranári turistke po príchode na mieste poskytli neodkladnú zdravotnú starostlivosť a poranenú končatinu jej zafixovali. Následne ju na nosidlách zniesli k terénnemu vozidlu, ktorým pokračovali do údolia, odkiaľ pokračovala so svojimi známymi na ďalšie vyšetrenia do zdravotníckeho zariadenia," informovali horskí záchranári na svojej internetovej stránke.

Ďalšej žene, ktorá si poranila nohu v oblasti členka, pomáhali v nedeľu okolo poludnia horskí záchranári i v Žiarskej doline v Západných Tatrách. "Tridsaťročnej slovenskej turistke na mieste poskytli neodkladnú zdravotnú starostlivosť a následne ju terénnym vozidlom transportovali do údolia, odkiaľ pokračovala so svojimi známymi do zdravotníckeho zariadenia," doplnila HZS.

Viac o téme: ZáchranáriČeskoTuristkaPoranenieNízke Tatry
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu