Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Zúfalý starosta Beliniec: Dedinu ohrozuje podpaľač!

Starosta Ľubomír Varga ukazuje portrét prezidenta, ktorý takisto poškodil nedávny požiar. Zobraziť galériu (2)
Starosta Ľubomír Varga ukazuje portrét prezidenta, ktorý takisto poškodil nedávny požiar. (Zdroj: Nový Čas)

BELINCE - Neznámy podpaľač drží v strachu obyvateľov dedinky Belince pri Topoľčanoch. V stredu podvečer na 2. sviatok vianočný založil oheň v miestnosti kultúrneho domu, ktorá je spojená s obecným úradom. Pyroman za dva mesiace podpálil túto budovu už štyrikrát a urobil škodu za 300-tisíc korún!

Starosta Ľubomír Varga včera iba smutne krútil hlavou. „Požiar mi v stredu večer oznámil alarm. Hneď som vedel, že je zle. Podpaľač sa dostal do kulturáku zrejme cez povalu, vylial tam horľavinu a zapálil ju. Zhorelo celé pódium,“ dodal Ľ. Varga.

Od 22. októbra je to už štvrtý požiar. „Prvýkrát nám ktosi podpálil klubovňu, neskôr zničil kuchynku a napokon vhodil zápalnú fľašu do mojej kancelárie. Doterajšia škoda je približne 300-tisíc korún,“ odhaduje starosta. Tvrdí, že nevie o nepriateľovi, ktorý by sa mu takto chcel pomstiť. „Asi pred tromi rokmi ma síce niekto prepadol a surovo zbil v mojom dome, ale myslím, že to nesúvisí s terajšími požiarmi. Nedostal som žiadne výhražné listy ani telefonáty,“ poznamenal Varga, ktorý starostuje už sedemnásty rok. Okrem obecného úradu v dedine nedávno horeli aj krčma a sklady miestnemu podnikateľovi.

Keďže obec si z nízkeho rozpočtu nemôže vyčleniť dostatok peňazí na náhradu škôd, ktoré sú spôsobené požiarmi, Belinciam pomáhajú starostovia z okolia peniazmi alebo technikou. „Treba si predsa pomáhať,“ povedal starosta Hrušova Bernard Fraňo. Zničený koberec si obecný úrad napríklad požičal z kostola. Belinčanka Mária Macková si nevie vysvetliť, kto chce starostovi požiarmi uškodiť. Polícia vyšetruje podpaľačstvo v Belinciach ako poškodzovanie cudzej veci. Páchateľovi hrozí až trojročné väzenie.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu