Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Ďalšie odhalenie z Kočnerovej THREEMY! Mal ovplyvňovať aj kauzu, ktorá otriasla Slovenskom

(Zdroj: Foto: Sme rodina)

BRATISLAVA - Ovplyvňoval výsluch? Od zadržania Mariana Kočnera uplynuli už takmer dva roky a každým dňom vypláva na povrch nová šokujúca informácia. Najnovšie vyšlo najavo, že je pravdepodobne, že zasahoval aj do vyšetrovania kauzy Čistý deň.

Kauza Čistý deň dlho rezonovala. Išlo totiž o prípad zneužívania chovankýň resocializačného centra, čo nakoniec potvrdilo aj vyšetrovanie. Exminister práce, sociálnych vecí a rodiny Ján Richter dlho bojoval za záchranu centra, no nakoniec predsa len prišlo o akreditáciu. 

Kauza Čistý deň: Kočner dostával osobné údaje chovankýň, Tománek dostal flek v ďalšom zariadení

Z Threemy Mariana Kočnera však vyplýva, že práve neprávoplatne odsúdený Kočner mohol mať v prsty aj v tejto kauze. Zistilo sa totiž, že s Tománkovcami, ktorí stáli za resocializačným zariadením, mal veľmi dobré vzťahy. Objavilo sa dokonca podozrenie, že ovplyvňoval výsluch Tamary, jednej z chovankýň. Informuje o tom portál Aktuality.sk

„Dobrý večer. Ešte raz prosím bez konzultácie so mnou nepodnikajte žiadne kroky a ani sa o situácii s nikým nebavte. Ani s klientami. Ďakujú realizátori,“ píše napríklad Tománkovej Kočner 27. mája 2017. Podľa informácií portálu sa tieto otázky skutočne na výsluchu objavili. „Od koho si mala drogy počas úteku? Aké? Mala si aj alkohol? Koľko?“ znie časť otázok. Momentálne to prešetruje Inšpekcia ministerstva vnútra.

„V jednom prípade, keď vzniklo podozrenie z ovplyvňovania priebehu výsluchu prostredníctvom konkrétnej formulácie otázok, začal vyšetrovateľ trestné stíhanie vo veci zneužívania právomoci vereného činiteľa v súbehu s marením spravodlivosti,“ potvrdila pre Aktuality Petra Friese z komunikačného odboru ministerstva vnútra.Tománek mal dokonca Kočnerovi poslať aj dokument, ktorý bol označený ako "príprava na výsluch". 

Viac o téme: Čistý deňThreemaMarian KočnerTománkovci
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu