Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

KORONAVÍRUS v žilinskom DSS: Traja seniori mali pozitívne testy! Vedenie si to nevie vysvetliť

(Zdroj: topky)

ŽILINA - Koronavírus je nebezpečný najmä pre seniorov. Po tom, ako prepukol v Pezinskom Domove sociálnych služieb, v ktorom mu viacerí aj podľahli, boli ministerstvom zdravotníctva nariadené rýchlotesty.

Testovalo sa aj v Domove sociálnych služieb v Žiline. Podľa informácií televízie JOJ boli rýchlotestami pozitívne otestovaní traja seniori. Vedenie žilinského DSS si to nevie vysvetliť. Ich klienti boli totiž od 13. marca izolovaní a neprijímali ani žiadne návštevy. Klienti teraz čakajú na výsledky testov, ktoré majú byť známe v piatok. 

KORONAVÍRUS Atmosféra v DSS Pezinok sa viditeľne a citeľne zlepšila, tvrdí Droba

DSS Pezinok je v karanténe

DSS Pezinok je od 11. apríla v karanténe a v okolí domova je ochranné pásmo. V uplynulých dňoch tam totiž bolo pozitívne testovaných viacero klientov a pracovníkov na ochorenie COVID-19, ktoré spôsobuje nový koronavírus, a boli zaznamenané viaceré úmrtia.

V tejto súvislosti odvolal vo štvrtok 16. apríla predseda BSK riaditeľku domova Violu Schmidtovú. Polícia pre situáciu v DSS Pezinok začala trestné stíhanie za prečin šírenia nebezpečnej nákazlivej ľudskej choroby.

Viac o téme: IzoláciaTestyDSSŽilinaKoronavírusRýchlotesty
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu