Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Polícia prosí o pomoc pri pátraní: Vodič zrazil chodca, z miesta nehody ušiel!

Vodič zrazil chodca. Z miesta nehody ušiel. Zobraziť galériu (3)
Vodič zrazil chodca. Z miesta nehody ušiel. (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Banskobystrický kraj)

BANSKÁ BYSTRICA – Polícia v Banskej Bystrici objasňuje dopravnú nehodu, ktorá sa stala v pondelok (4. 5.) okolo 22.00 h za obcou Malachov. Neznámy vodič zrazil 68-ročného chodca, neposkytol mu pomoc a ušiel. Informuje o tom banskobystrická krajská polícia na sociálnej sieti. Verejnosť žiada o pomoc pri jeho vypátraní.

"Vodič idúci z Malachova, približne 180 metrov za tabuľou obce smerom do Banskej Bystrice, zrazil chodca bez reflexných prvkov. Po náraze ho odhodilo mimo cesty za zvodidlá, kde ho našla policajná hliadka. Vodič z miesta nehody ušiel a zranenému neposkytol pomoc," tvrdí polícia.

Vodič zrazil chodca. Z
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Banskobystrický kraj)

Podľa opisu by mohlo ísť o vozidlo Citroen Berlingo tmavšej farby. Na mieste nehody sa našlo pravé spätné zrkadlo a kusy prasknutého predného svetla. "Prosíme svedkov dopravnej nehody, aby nám poskytli akékoľvek informácie, ktoré pomôžu vypátrať neznáme vozidlo, jeho vodiča a objasniť okolnosti tejto nehody. Môžu sa ozvať na linku tiesňového volania č. 158, osobne na ktoromkoľvek útvare PZ alebo prostredníctvom facebookovej stránky," uvádzajú policajti.

Vodič zrazil chodca. Z
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Banskobystrický kraj)

Opätovne pripomínajú dôležitosť používania reflexných prvkov u chodcov, najmä ak sa pohybujú na cestách, prípadne v ich blízkosti v čase zníženej viditeľnosti.

Viac o téme: ZrážkaPátraniePolícia Malachov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu