Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Obrovský požiar v Michalovciach! VIDEO Horia stavebniny: Miliónové škody, zranili sa dvaja hasiči

(Zdroj: Tip čitateľa/Michal)

MICHALOVCE - V Michalovciach vypukol v dopoludňajších hodinách obrovský požiar v priestoroch stavebnín. Z miesta je vidno obrovský dym a stále je vidieť aj plamene. Na mieste zasahuje niekoľko hasičov i polícia.

Na mieste zasahuje niekoľko hasičov a na situáciu dohliadajú aj policajné hliadky. Z miesta, kde vypukol požiar, stúpa obrovský kúdol dymu. 

Požiar Michalovce 2 (Zdroj: Tip čitateľa/Michal)

Obrovský požiar 

„V tejto chvíli môžem potvrdiť, že v Michalovciach došlo k požiaru v priestoroch stavebnín. Na mieste je niekoľko príslušníkov HaZZ a Policajného zboru. Viac informácií nateraz nie je známych,“ uviedla pre Topky hovorkyňa košickej polície Lenka Ivanová. Na mieste pravdepodobne horia sklady miestnych stavebnín.

Požiar Michalovce (Zdroj: Tip čitateľa/Michal)

Škody v hodnote milión eur

Približne dvadsiatka hasičov aktuálne zasahuje pri rozsiahlom požiari stavebnín na Ulici pekárenskej v Michalovciach. „Škody na majetku budú vysoké,“ uviedol operačný dôstojník košického krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru. Ako doplnil, pri požiari troch budov predajne stavebnín už dvaja hasiči utŕžili ľahké zranenia.

Požiar Michalovce 3 (Zdroj: Tip čitateľa/Michal)

K zraneniu civilistov podľa jeho slov nedošlo, keďže zásah prebieha v priemyselnej časti mesta. Na mieste zasahujú hasiči z Michaloviec, Sobraniec a Veľkých Kapušian, podľa Kataríny Križanovej z prezídia HaZZ i členovia dobrovoľného hasičského zboru z Veľkých Revíšť.

„Na miesto udalosti smeruje expertná skupina na zisťovanie príčin vzniku požiarov z Požiarno-technického a expertízneho ústavu Ministerstva vnútra SR, nakoľko škoda bola predbežne vyčíslená na 1.000.000 eur,“ doplnila Križanová.

Príčina požiaru je v štádiu vyšetrovania

Podľa slov zisťovateľa príčiny požiarov z michalovského HaZZ Mariána Kováča bola miestom vzniku požiaru zadná časť dvora v blízkosti budovy predajne a skladových priestorov, kde boli uskladnené drevené palety, od ktorých sa následne požiar rýchlym pohybom šíril na stavebné konštrukcie jednotlivých budov a ďalej do priestoru uskladnených materiálov. Ako dodal, príčina vzniku požiaru, ku ktorému hasiči vyrazili v dopoludňajších hodinách a ktorý lokalizovali okolo 14.15 h, je v štádiu vyšetrovania, úmyselné zapálenie však hasiči vylúčili.

Polícia zverejnila video aj na svojom Facebook. 

Viac o téme: PožiarStavebninyMichalovce
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu