Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Piešťanskej nemocnici chýbajú chirurgovia

Všetci títo ľudia čakali včera pred chirurgickou ambulanciou na vyšetrenie. Zobraziť galériu (2)
Všetci títo ľudia čakali včera pred chirurgickou ambulanciou na vyšetrenie. (Zdroj: Nový Čas)

PIEŠŤANY - Nemocnica v Piešťanoch má vážny problém. Chýbajú jej chirurgovia! Zdravotnícke zariadenie tak s veľkými ťažkosťami zabezpečuje prevádzku oddelenia. Lekári, ktorí z nemocnice ešte neodišli, musia preto porušovať Zákonník práce. Trpezlivosť už strácajú aj pacienti.

"S priateľkou už čakáme tri hodiny. Je to veľmi smutné," povedal Jaroslav Haluška. "Dlho som tu už nebol a keby som nemusel, tak tu vôbec nečakám," povedal Miloš Boor, ktorý musel prísť na chirurgiu pre úraz hlavy. Včera v ambulancii slúžil lekár Eduard Kráľ. Prezradil, že situácia sa zrejme ešte zhorší, lebo jeden z jeho kolegov odchádza. "Vôbec ma to neteší," povedal.

Vážnosť situácie si uvedomuje aj riaditeľ piešťanskej nemocnice Peter Hottinger. "Máme tu štyroch kmeňových lekárov. Traja slúžia cez deň, ďalší v ambulancii," povedal P. Hottinger. Podľa neho tak má jeden lekár asi osem služieb do mesiaca. "Podľa Zákonníka práce by však mali vykonávať iba tri služby v pracovné dni a jednu cez sviatky alebo víkendy. Zákon však dodržiavať nemôžeme," dodal riaditeľ. Či sa situácia v dohľadnom čase s dlhými čakacími hodinami zlepší, je otázne.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu