Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Školáci lovili vianočné kapry

Martinka Sabolová (11) chytila kapra vlani a šťastie mala aj tento rok. Zobraziť galériu (3)
Martinka Sabolová (11) chytila kapra vlani a šťastie mala aj tento rok. (Zdroj: Nový Čas)

KOŠICE - Nevšedný výlov! Vlastnými rukami chytali vianočné kapry v bazéne plavci-školáci zo Základnej školy na Trebišovskej ulici v Košiciach. Najšikovnejší štyria sa postarali rodinám o štedrovečernú večeru.

Tradícia lovenia kaprov v bazéne má už viac ako dvadsať rokov. „V škole máme plavecké triedy. Pre deti je to netradičná odmena. Tento rok si to vyskúšali po prvýkrát aj prváci a druháci,“ prezradil tréner plavcov Ján Bič. Ryby lovili zvlášť chlapci a zvlášť dievčatá, spolu ich chytalo asi šesťdesiat detí.

Do bazénu vypustili prvé dva kapry a dievčatá skákali do vody. Ak sa aj niektorej kapra podarilo chytiť, no vyšmykol sa, hra pokračovala ďalej. Podobne to bolo aj u chlapcov. Úspešnou lovkyňou bola aj Martinka Sabolová (11). Vianočného kapra zabezpečila rodine už po druhýkrát. „Kapra som chytila aj minulý, aj tento rok,“ prezradila školáčka a dodala: „Minule to bolo jednoduchšie, teraz sa šmýkal z rúk.“ Pyšná na svojho kapra bola aj štvrtáčka Viktorka Ambrišková (10), ktorá už ráno rodičom povedala, aby napustili vaňu. „Sľúbila som mamke, že kapra donesiem,“ povedala Viktória.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu