Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Miroslav Kollár nepodpísal koaličnú dohodu: Nevidí dôvod na netradičné experimenty

Miroslav Kollár
Miroslav Kollár (Zdroj: TASR - Michal Svítok)

BRATISLAVA - Poslanec Národnej rady (NR) SR Miroslav Kollár (Za ľudí) nepodpísal koaličnú dohodu. K jej podpisu vyzýval koaličných poslancov predseda vlády SR Igor Matovič (OĽaNO). Kollár to na sociálnej sieti zdôvodnil tým, že nevidí dôvod na netradičné experimenty, avšak prízvukoval, že jednoznačne koalíciu podporuje.

„Rešpektujem všetkých mojich parlamentných kolegov, ale z môjho pohľadu je štandardné a úplne dostatočné, keď koaličnú dohodu podpísali predstavitelia strán, ktoré ju tvoria,“ vysvetlil Kollár. Podľa neho bola vôľa vytvoriť koalíciu deklarovaná tým, že ju podpísali tradične lídri jednotlivých strán a hnutí. „Úlohou poslancov vládnej koalície teraz nie je podpisovať ďalší papier, ale podporiť programové vyhlásenie a vládu Igora Matoviča vyslovením dôvery vláde v Národnej rade Slovenskej republiky, k čomu sa plne hlásim,“ doplnil poslanec.

Neskôr Kollár dodal, že oceňuje fungovanie parlamentu, pretože za prvých desať dní, odkedy nastúpila nová vláda a predložila v rýchlom slede zákony, tak slúžila koalícia poslancov na opravovanie možných chýb. "Tak, aby tie zákony boli také, aké majú byť a takto som pripravený pracovať aj ďalej," uzavrel. Koaliční poslanci vo štvrtok na Bratislavskom hrade pristúpili k podpisu koaličnej dohody. Pridali sa tak k podpisom lídrov koaličných hnutí a strán OĽaNO, Sme rodina, SaS a Za ľudí.

Viac o téme: DohodaKoalíciaMiroslav Kollár
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu