Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Horel vlak, cestujúci museli vyskakovať!

Plamene šľahali z priestorov, kde sa spájajú vagóny.
Plamene šľahali z priestorov, kde sa spájajú vagóny.

LEOPOLDOV - Rýchlik, ktorý viezol v sobotu cestujúcich z Košíc do Bratislavy, začal pri Leopoldove horieť! Idúci vlak zastavila sprievodkyňa, ktorá zatiahla záchrannú brzdu po tom, čo si všimla hustý dym! Cestujúci z vozňov povyskakovali. Požiar spôsobil skrat, uhasili ho hasiacimi prístrojmi železničiari.

"Tesne pred príchodom do stanice Leopoldov sa začalo vonku za oknami strašne blýskať. Keď sme zastali, cítili sme príšerný smrad a zbadali dym. Mysleli sme, že zápach ide z bŕzd," povedal cestujúci z vlaku Martin Mišuta. "Pribehla vlakvedúca, že máme rýchlo opustiť vlak, lebo horíme! Keď som vyšiel von, všimol som si štyroch pracovníkov železnice bežať s hasiacimi prístrojmi k opačnej strane vagóna, v ktorom som predtým sedel. Plamene šľahali z priestorov, kde sa spájajú vagóny," dodal M. Mišuta.

Podľa Miloša Čikovského zo Železničnej spoločnosti Slovensko si sprievodkyňa vlaku 608 Spišan všimla na dvoch vozňoch dym v rozvodoch, kde sú káble elektrického kúrenia, preto vlak stopla. "Dymenie spôsobil skrat v rozvodovej skrini. Vlaková čata zlikvidovala oheň pomocou hasiacich prístrojov. Tieto dva vozne boli zo súpravy vyradené a vlak pokračoval v jazde s 35-minútovým meškaním," dodal M. Čikovský. Podľa neho nebol nik zranený.

M. Čikovský tiež priznal, že spoločnosť má problém so starými vozňami. "V prevádzke je 45 % vozňov a 56 % hnacích vozidiel vyše 20-ročných. Zastaraný vozový park zďaleka nezodpovedá súčasným potrebám, spôsobuje vysoké náklady na údržbu a v dôsledku vysokej poruchovosti dochádza k častým výpadkom kúrenia a iných súčastí vozňov," dodal M. Čikovský.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu