Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

KORONAVÍRUS Počet pozitívne testovaných v prešovskej nemocnici stúpol na 16: Pribudli tri nové prípady

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PREŠOV - Vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou (FNsP) J. A. Reimana v Prešove zaznamenali dnes 26. marca ďalšie tri pozitívne testy pacientov na prítomnosť koronavírusu. Nákaza sa potvrdila u pacientov, ktorí sa vrátili zo zahraničia. Počet pozitívne testovaných pacientov v prešovskej nemocnici tak stúpol na 16.

Ako informovala hovorkyňa FNsP v Prešove Renáta Cenková, z trojice nových prípadov je hospitalizovaná jedna osoba. Ide o 63-ročnú pacientku z Kamienky (okres Stará Ľubovňa), ktorá sa vrátila z Rakúska. V nemocnici je aj naďalej dvojica pozitívne testovaných dôchodcov z Giraltoviec a pacientka zo Spišského Podhradia, ktorá pracovala ako opatrovateľka v Rakúsku. „Zdravotný stav ani jedného z pacientov si aktuálne nevyžaduje starostlivosť na Jednotke intenzívnej starostlivosti (JIS), ani umelú pľúcnu ventiláciu. U troch pacientov má ochorenie ľahký priebeh u jedného stredne ťažký,“ konkretizovala Cenková. 

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Počet pozitívne testovaných pacientov v domácej karanténe sa zvýšil z 10 na 12. Pribudla 26-ročná pacientka z Bardejova, ktorá sa vrátila z Rakúska a 35-ročný pacient z Prešova, ktorý sa vrátil z Holandska. Pozitívnu cestovateľskú anamnézu majú aj ďalší nakazení v domácej karanténe. „U všetkých má ochorenie ľahký priebeh,“ skonštatovala hovorkyňa.

Zdravotnícky personál prešovskej nemocnice odobral k dnešnému dňa 280 vzoriek u pacientov s podozrením na ochorenie COVID-19. Negatívnych bolo doteraz 231 vzoriek. „Čakáme na výsledky 33 vzoriek,“ dodala Cenková.

Viac o téme: TestyNemocnicaPrešovKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu