Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Neslýchaná nezodpovednosť: V nemocnici v bratislavskom Ružinove ordinoval nakazený lekár!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Podľa informácií RTVS v bratislavskej nemocnici v Ružinove počas uplynulého týždňa ordinoval lekár - gynekológ, ktorý je nakazený novým koronavírusom.

Na gynekologicko-pôrodníckej klinike Univerzitnej nemocnice Bratislava (UNB) v bratislavskom Ružinove ordinoval gynekológ nakazený novým koronavírusom. Na brífingu v nedeľu večer to potvrdil minister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽaNO). "Nemocnica prijala prísne epidemiologické opatrenia a všetky akútne zákroky z kliniky presunuli do nemocníc na Antolskej ulici v Petržalke a na Kramároch," uviedol Krajčí. Lekár bol v kontakte s ďalšími šiestimi zdravotníckymi pracovníkmi u ktorých podľa Krajčího automaticky pristupujú ku karanténnym opatreniam a testovaniu.
Doplnil, že dvaja "nezodpovední lekári" kliniky sa vrátili z lyžovačky v Taliansku, mali príznaky akútneho respiračného ochorenia a pracovali na klinike bez ochranných pomôcok. Výsledky ich testov na koronavírus budú známe okolo 20.00 h večer. "Všetci pevne veríme, že budú negatívne," povedal Krajčí. Ministerstvo bude verejnosť informovať. Ak by boli výsledky zamestnancov pozitívne, podľa neho bude treba dať do karantény veľmi veľké množstvo zdravotníckeho personálu z ružinovskej kliniky.

Hovorkyňa UNB Eva Kliská doplnila, že nemocnica dezinfikovala kontaminované priestory a v súčasnosti realizujú epidemiologické šetrenie a definovanie všetkých kontaktov ľudí s podozrením na ochorenie COVID-19.

Neslýchaná nezodpovednosť: V nemocnici
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu