Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Neviem si predstaviť, že po dvoch týždňoch sa deti už vrátia do škôl, tvrdí Gröhling

Branislav Gröhling Zobraziť galériu (2)
Branislav Gröhling (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA – Nastupujúci minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Branislav Gröhling si nemyslí, že by mohlo dôjsť k predčasnému ukončeniu školského roka. Pripúšťa však, že dočasné prerušenie vyučovania v súvislosti s výskytom nového koronavírusu bude dlhšie ako dva týždne. Uviedol to pred novinármi po piatkovej ustanovujúcej schôdzi Národnej rady SR.

O ďalšom vývoji v prípade prevádzky škôl bude hovoriť ešte počas najbližšieho víkendu s nastupujúcim ministrom zdravotníctva Marekom Krajčím a aj v rámci krízového štábu. "Neviem si predstaviť, že už po dvoch týždňoch sa vrátia žiaci do škôl, takže jedna z možností je predĺžiť prerušenie výučby o ďalšie dva týždne, ale o tomto budeme rokovať, preto nepredbiehajme," povedal. Uistil, že urobí všetko preto, aby sa školský rok skončil v plánovanom termíne.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Do úradu by mal fyzicky nastúpiť hneď po vymenovaní novej vlády prezidentkou SR Zuzanou Čaputovou, teda v sobotu popoludní. "Mám dohodnuté stretnutie s pani končiacou ministerkou (Martinou-pozn.) Lubyovou, že sa osobneme stretneme v sídle ministerstva, aby som prebral úrad i niektoré dokumenty," informoval. "Hneď potom budem mať stretnutie s jednotlivými ľuďmi a tímom, aby sme začali pracovať na tom, čo je potrebné,“ dodal.

Neviem si predstaviť, že
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: topky)

Gröhling bol v predchádzajúcom volebnom období členom Výboru NR SR pre vzdelávanie, vedu, mládež a šport, od roku 2017 pôsobil takisto ako poradca pre oblasť školstva pre úrad Bratislavského samosprávneho kraja. 

Viac o téme: ŠkolstvoSlovenskoKoronavírusBranislav Gröhling
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu