Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Neviem si predstaviť, že po dvoch týždňoch sa deti už vrátia do škôl, tvrdí Gröhling

Branislav Gröhling Zobraziť galériu (2)
Branislav Gröhling (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA – Nastupujúci minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Branislav Gröhling si nemyslí, že by mohlo dôjsť k predčasnému ukončeniu školského roka. Pripúšťa však, že dočasné prerušenie vyučovania v súvislosti s výskytom nového koronavírusu bude dlhšie ako dva týždne. Uviedol to pred novinármi po piatkovej ustanovujúcej schôdzi Národnej rady SR.

O ďalšom vývoji v prípade prevádzky škôl bude hovoriť ešte počas najbližšieho víkendu s nastupujúcim ministrom zdravotníctva Marekom Krajčím a aj v rámci krízového štábu. "Neviem si predstaviť, že už po dvoch týždňoch sa vrátia žiaci do škôl, takže jedna z možností je predĺžiť prerušenie výučby o ďalšie dva týždne, ale o tomto budeme rokovať, preto nepredbiehajme," povedal. Uistil, že urobí všetko preto, aby sa školský rok skončil v plánovanom termíne.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Do úradu by mal fyzicky nastúpiť hneď po vymenovaní novej vlády prezidentkou SR Zuzanou Čaputovou, teda v sobotu popoludní. "Mám dohodnuté stretnutie s pani končiacou ministerkou (Martinou-pozn.) Lubyovou, že sa osobneme stretneme v sídle ministerstva, aby som prebral úrad i niektoré dokumenty," informoval. "Hneď potom budem mať stretnutie s jednotlivými ľuďmi a tímom, aby sme začali pracovať na tom, čo je potrebné,“ dodal.

Neviem si predstaviť, že
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: topky)

Gröhling bol v predchádzajúcom volebnom období členom Výboru NR SR pre vzdelávanie, vedu, mládež a šport, od roku 2017 pôsobil takisto ako poradca pre oblasť školstva pre úrad Bratislavského samosprávneho kraja. 

Viac o téme: ŠkolstvoSlovenskoKoronavírusBranislav Gröhling
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu