Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Mladá Češka spadla v Západných Tatrách: Na pomoc jej museli prísť horskí záchranári

Česká turistka spadla pri zostupe z Baranca
Česká turistka spadla pri zostupe z Baranca (Zdroj: Facebook/Horská Záchranná Služba)

ŽIAR - Zranenej 28-ročnej českej turistke, ktorá spadla pri zostupe z Baranca, pomáhali v sobotu popoludní horskí záchranári zo Západných Tatier. Informovali o tom na sociálnej sieti.

Pád osoby v žľabe spod Baranca smerom do Žiarskej doliny nahlásili na tiesňovú linku horských záchranárov turisti. Podľa slov oznamovateľky bolo z miesta počuť krik a plač. Udalosť išli preveriť profesionálni aj dobrovoľní horskí záchranári, ktorí v žľabe lokalizovali dve osoby.

"Pomocou zvukovej signalizácie sme zistili potrebné informácie týkajúce sa zdravotného stavu a ďalej postupovali na miesto nehody. Turistka sa počas zostupu z Baranca pošmykla a spadla, pričom si bolestivo poranila rameno. Na túre bola spoločne s priateľom, ktorý zišiel k nej," priblížili záchranári.

Zranenej žene poskytli horskí záchranári prvú pomoc, končatinu jej zafixovali a s dvojicou zostúpili k chate. Odtiaľ ich pomocou skútra transportovali do ústia doliny. Na odporúčané lekárske vyšetrenie pokračovali na vlastnú žiadosť samostatne.

Viac o téme: TuristkaHorskí záchranáriŽiarZápadné TatryČeškaBaranec
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu