Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Mali ju za chovateľku korytnačiek, Bratislavčanka Jana (40) však ukázala svoju pravú tvár! Hrozí jej basa

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Bratislavčanka Jana (40) si chcela zarobiť, no napokon jej pre jej kšefty hrozia až tri roky za mrežami. Po prstoch jej klepla polícia, ktorá už u nej vykonala domovú prehliadku. A výsledok? Ochrancovia zákona zaistili 26 exemplárov vzácneho druhu živočícha.

Policajti druhého bratislavského okresu objasnili v uplynulých dňoch prípad trestnej činnosti proti životnému prostrediu. Dopúšťala sa ho 40-ročná žena. O prípade informovala polícia na sociálnej sieti.

Mali ju za chovateľku
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj)

"Bratislavčanka od presne nezisteného času, chovala a následne predávala zákonom chránené živočíchy – korytnačky zelenkasté a korytnačky stepné. Policajti v rámci vyšetrovania vykonali v jej rodinnom dome domovú prehliadku, počas ktorej zaistili až 26 exemplárov," priblížili.

Povolenie nemala

Ak teda niekto Bratislavčanku Janu považoval za milú chovateľku korytnačiek, bol na omyle. Ďalšie vyšetrovanie totiž preukázalo, že obvinená nemá povolenie na chov a predaj takýchto živočíchov. Jej meno chýba aj v evidencii držiteľov exemplárov.

Mali ju za chovateľku
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj)

"Spoločenská hodnota všetkých zaistených chránených exemplárov predstavovala sumu 5740 eur," upresnila polícia. Vyšetrovateľ Policajného zboru už vzniesol voči Slovenke obvinenie z prečinu porušovania ochrany rastlín a živočíchov. Ak sa preukáže jej vina, hrozí jej trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky.

Viac o téme: KorytnačkyPolícia Slovenka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu