Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Trápna obrana Kotlebu za propagáciu nacizmu! Na Lasicu vytiahol sumu 1488 eur, pravda je inde

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: SITA/Diana Černáková, naseslovensko.net)

BRATISLAVA - Marian Kotleba sa opäť postavil pred súd za sporné šeky so sumou, ktorá odkazuje na nacistické symboly. Zdá sa, že jedna z ich miestnych organizácií sa nevzdáva a na obranu vytiahla zmluvu s rovnakou kontroverznou sumou. Ide o zmluvu Milana Lasicu vystavenú ešte v roku 2015. Zmluva síce existuje, ale nie je to také jednoznačne, ako na svojich stránkach tvrdia kotlebovci.

Šeky vystavené stranou Mariana Kotlebu na 1488 eur sú predmetom súdneho pojednávania, ktoré bude pokračovať v marci. Kotlebovi hrozí až osem rokov. Miestne organizácie sa však nevzdávajú a svojho vodcu sa snažia brániť. 

Kotlebovci vytiahli Lasicovu zmluvu

Na facebookovej stránke Kotleba - Ľudová strana Naše Slovensko - Stredné považie sa totiž objavila fotografia, na ktorej bol výsek zo zmluvy s Milanom Lasicom, ktorú uzavrel pred piatimi rokmi s RTVS. Zmluva bola uzavretá na 1488 eur. Niektorí ich sympatizanti volali po spravodlivosti, že by sa orgány činné v trestnom konaní mali venovať aj jemu. 

Trápna obrana Kotlebu za
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/ĽSNS Stredné Považie)

Je to podvrh

Je tu však jeden háčik. Zmluva síce naozaj existujem, no Kotlebovci túto jednorázovú zmluvu využili. Kým Kotleba sumu na šekoch zvolil dobrovoľne, Lasicovi sumu vtedy vypočítala televízia za nedeľný zábavný program Dvojbodky, ktorý mal osem dielov. V zmluve je totiž uvedená čiastka 1240 eur, čo je súčet ôsmich dielov relácie, každý z nich stál 155 eur.

Trápna obrana Kotlebu za
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: crz.gov.sk)

Až po pripočítaní DPH-čky vznikne suma 1488 eur. Zmluva bola jednorázová, Lasica odvtedy spolupracuje s RTVS na viacerých projektoch. „Je to samozrejme podvrh. AJ nedávno uverejnili na Facebooku reklamu, že vraj sa zúčastňujem nejakej akcie, kde keď ľudia vložia nejaké peniaze, môžu sa stať milionármi,“ uviedol pre Hospodárske noviny Lasica. 

Podľa neho sa na Facebooku vyskytuje viacero článkov pod jeho menom, ktoré nepísal. „Neviem, či to mám brať ako prejav svojej popularity, že takto zneužívajú moje meno, ale že sa k tomu odhodlal aj poslanec slovenského parlamentu, tak to ma naozaj prekvapuje,“ dodal. 

Viac o téme: ŠekyMilan LasicaĽSNSMarian Kotleba
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu