Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

NAKA zasahovala v popradskej nemocnici: Riaditeľa odviedli priamo z porady!

NAKA zasahovala v Poprade. Zobraziť galériu (4)
NAKA zasahovala v Poprade. (Zdroj: FB/Polícia SR)

POPRAD - Národná kriminálna agentúra si opäť posvietila na korupciu. Zasahovala v popradskej nemocnici, z ktorej mala priamo odviezť generálneho riaditeľa, ale aj na iných miestach.

Národná kriminálna agentúra zasahuje v popradskej nemocnici a na ďalších miestach na území Slovenska v súvislosti s korupčnou trestnou činnosťou. Informuje o tom polícia na sociálnej sieti.  

NAKA zasahovala v Poprade.
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB/Polícia SR)

NAKA zasahovala v Poprade.
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB/Polícia SR)

"Taktiež zasahuje na viacerých miestach západného Slovenska. Ide o akciu „Šporiteľňa“ v súvislosti s korupciou a majetkovou trestnou činnosťou. Aktuálne vykonávame domové prehliadky, prehliadky iných priestorov a pozemkov za účelom zaistenia vecí dôležitých pre trestné konanie," píše policajný zbor s tým, že zadržali 18 osôb, s ktorými vyšetrovateľ vykonáva potrebné procesné úkony. 

NAKA zasahovala v Poprade.
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB/Polícia SR)

Podľa informácií tvnoviny.sk NAKA odviedla generálneho riaditeľa popradskej nemocnice priamo z porady. Zásah sa má týkať podozrenia z korupcie pri nákupoch medicínskych prístrojov. Aktuálne má byť na výsluchu v Bratislave, ostatných zadržaných vypočúvajú v Poprade. 

​Informácie potvrdil premiér

V súvislosti so zásahom premiér Peter Pellegrini (Smer-SD), ktorý je poverený vedením Ministerstva zdravotníctva SR, uviedol, že NAKA zatkla riaditeľa štátnej nemocnice v Poprade. "Ak tento pán bol obvinený a spáchal pravdepodobne nejakú majetkovú trestnú činnosť, tak nič iné predstavitelia NAKA nemohli spraviť," povedal.

Plne tiež rešpektuje orgány činné v trestnom konaní. Premiér podotkol, že nemá detaily, o aký typ trestnej činnosti išlo, ale asi úplne nesúvisela s chodom samotnej nemocnice. "Pravdepodobne bol zapletený aj do iných aktivít mimo samotnej nemocnice, ale platí, že nedržím nad nikým ochrannú ruku," poznamenal Pellegrini. Dodal, že ak si zaslúži byť tento človek zatknutý a vo väzbe, tak nech sa zodpovedá za svoje činy.

Nemocnica funguje v riadnom režime

"Nemocnica Poprad poskytuje zdravotnú starostlivosť v plnom rozsahu a bez obmedzení. Nemocnica je obchodnou spoločnosťou, ktorá je viazaná obchodným tajomstvom a nedisponuje súhlasom 100-percentného akcionára s poskytovaním informácií," uviedla hovorkyňa popradskej nemocnice Sylvia Galajda.

Viac o téme: PopradNAKA
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu