Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

AKTUÁLNE Jeden z najhľadanejších mafiánov skončil v rukách polície: Koniec ukrývania!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: topky, polícia)

DOLNÝ KUBÍN - Podľa našich informácií vysokopostavený člen zločineckého gangu takáčovcov Henrich Szűcs, prezývaný Plešatý, je od dnešného dňa vo väzbe. Henrich Szűcs, ktorý bol od roku 2016 v pátraní Europolu a patril medzi najhľadanejších mužov Európy, sa prišiel na políciu prihlásiť sám. Stalo sa tak len pred pár hodinami na policajnom oddelení v Dolnom Kubíne.

Henrich Szűcs je členom zločineckého gangu takákačovcov a je obvinený zo založenia zločineckej skupiny, hrubého nátlaku, vydierania, poškodzovania cudzej veci a krivú výpoveď. Skutky, pre ktoré je stíhaný, sa stali v období rokov 2006 až 2012. 

„Henrich Szűcs na prvom stupni riadiaco-výkonnej zložky vetvy podlieha priamo Tiborovi Fülemu a minimálne od roku 2006 pácha prevažne ekonomickú trestnú činnosť a na ňu nadväzujúcu násilnú trestnú činnosť, prostredníctvom jemu podriadených,“ píše vyšetrovateľ v trestnom spise. 

Henrich Szűcs
Zobraziť galériu (2)
Henrich Szűcs  (Zdroj: topky, polícia)

Henrich Szűcs sa dal podľa Europolu na útek ešte pred policajnou raziou, ktorá sa uskutočnila 2. mája 2016 v Bratislave a okolí. Vtedy zadržali 15 mužov z gangu takáčovcov a 13 obvinených vzal sudca následne do väzby. Išlo o takzvanú južnú vetvu takáčovcov okolo Tibora Füleho. Henrich Szűcs sa podľa našich informácií až do týchto dní ukrýval v Maďarsku.

Prihlásenie Szűcseho môže súvisieť s novembrovou akciou, pri ktorej zadržali väčšinu členov takáčovcov a po ktorej skončil za mrežami aj muž považovaný za bossa takáčovcov, Ľubomír Kudlička. Henrich Szűcs bol totiž súčasťou južnej vetvy takáčovcov, ktorá podľa najnovších obvinení spolupracovala s obávanými sátorovcami. Práve jej dvaja najväčší zabijaci, boss Ľudovít Sátor a Zsolt Nagy alias Čonty, mali vraždiť pre Kudličku. Ich obeťou sa stal prievidzský podnikateľ s pohonnými látkami Roman Krajči. Súd o väzbe rozhodol dnes okolo druhej popoludní. To, že je Henrich Szűcs od dnešného dňa vo väzbe, pre Topky.sk potvrdila hovorkyňa Špecializovaného trestného súdu Katarína Kudjáková. Za mreže ho podľa nej poslal sudca pre obavu z úteku.

Viac o téme: TakáčovciPolícia Henrich Szűcs
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu