Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Polícia chytila úverových podvodníkov

BANSKÁ BYSTRICA - Polícii sa podarilo odhaliť a zadržať skupinu ôsmich úverových podvodníkov z okresu Rimavská Sobota, ktorí na falošné doklady nakupovali na lízing autá a tie ďalej predávali, na falošné doklady tiež získavali pôžičky z finančných inštitúcií.

Ako na dnešnej tlačovej besede informoval zástupca banskobystrického krajského policajného riaditeľa Anton Antal, prvé informácie o týchto páchateľoch získala polícia v marci tohto roka, zadržala a obvinila ich v utorok. Páchatelia sa z dosiaľ zadokumentovaných ôsmich prípadov trestnej činnosti obohatili o vyše 2,5 milióna korún, podľa Antala je však predpoklad, že sa podieľali aj na ďalšej trestnej činnosti.

Pri domových prehliadkach polícia zaistila aj náboje či neokolkované cigarety. Zadržaných páchateľov vyšetrovateľ obvinil z trestných činov podvodu a úverového podvodu, hrozí im trest odňatia slobody od troch do 10 rokov. Zatiaľ nie sú obvinení z organizovanej trestnej činnosti, podľa Antala však vykazovali znaky organizovanej skupiny s presnou deľbou práce.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu