Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Takto vypočúvali Malinovú!

Hedviga Malinová Zobraziť galériu (4)
Hedviga Malinová

BRATISLAVA - Video z vypočúvania Hedvigy Malinovej (24) včera preniklo na verejnosť. Stalo sa tak rok a tri mesiace po jej výsluchu, v ktorom podľa polície klamala a ktorý sa stal základom pre prebiehajúce trestné stíhanie za krivú výpoveď.

Hedviga tvrdila, že na ňu policajti vyvíjali psychický nátlak. Rezort vnútra to však odmieta. Videozáznam dostal aj Malinovej právnik Roman Kvasnica.

„Dostali sme nahrávku z dvoch kamier, pričom doteraz sme boli presvedčení, že ju snímala iba jedna kamera. Z výsluchu a pobytu Hedvigy na polícii v celkovej dĺžke 6 hodín bola podľa ministra vnútra spravená nahrávka 5 hodín 45 minút. My máme k dispozícii iba nahrávku okolo 3 hodín. Čakáme, že ministerstvo vnútra predloží generálnej prokuratúre ešte zostávajúci čas v trvaní 2 hodín,“ povedal včera Malinovej právnik Roman Kvasnica.


Takto vypočúvali Malinovú!
Zobraziť galériu (4)




Na otázku, čo je na videu, odpovedal: „Pozrel som si to. Potvrdzuje sa nám, že počas výsluchu Hedvigy Malinovej sa v miestnosti pohybovali osoby, ktoré nie sú zapísané medzi prítomnými. Okrem vyšetrovateľa tam boli minimálne traja ďalší ľudia, asi príslušníci policajného zboru,“ dodal Kvasnica.



Hedviga počas výsluchu 9. 9. 2006. Na základe tohto vypočúvania ju v máji tohto roka obvinili z krivej výpovede. Hedviga so svojím priateľom Petrom na včerajšom stretnutí pri príležitosti Dňa ľudských práv.

Takto vypočúvali Malinovú!
Zobraziť galériu (4)


Podľa neho analýzou hneď prvej časti výsluchu, počas ktorého mala Hedviga klamať, je zistiteľné, že nie je identický s obsahom zápisnice. „Je potrebné zanalyzovať celých 5 hodín a 45 minút a zistiť, prečo niektoré časti výsluchu Hedvigy neboli nahrávané. Z pásky je zjavný pokyn vyšetrovateľa, aby vypli nahrávacie zariadenie,“ uzavrel.



Malinovú pri vypočúvaní v miestnosti snímali dve kamery.

Takto vypočúvali Malinovú!
Zobraziť galériu (4)


„Tento záznam dokazuje, že počas výsluchu sa nič neštandardné neudialo,“ reagoval hovorca ministra vnútra Erik Tomáš, ktorý si video včera pozrel. Podľa neho minister hovoril o zázname, ktorý má dokopy 5 hodín a 45 minút. „Pán Kvasnica sa chytá slamky, lebo mediálna bublina, ktorú nafúkol, spľasla,“ dodal Tomáš.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu