Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Vianoce obávaného Mikuláša Černáka: FOTO Odkaz spoza mreží, bývalý bos s červenou čiapočkou na hlave

Snímka sa objavila na Černákovej facebookovej stránke. Zobraziť galériu (13)
Snímka sa objavila na Černákovej facebookovej stránke. (Zdroj: Facebook:Mikuláš Černák)

BRATISLAVA - Kedysi patril k najobávanejším mužom slovenského podsvetia. Dnes sa na sociálnej sieti pripomína odkazom, pričom nezabúda na červenú vianočnú čiapku na hlave. Aj napriek faktu, že rodákovi z Telgártu pripisujú na konto viacero vrážd a iných trestných činov, ľudia mu prajú skorý návrat domov.

Mikuláša Černáka odsúdili na doživotie v roku 2010. Jeho minulosť naháňa hrôzu, aj po dlhých rokoch figuruje vo viacerých prípadoch, ktoré ešte súdy neuzavreli. To však viacerým zjavne vôbec neprekáža. Po tom, ako sa na sociálnej sieti objavil jeho vianočný odkaz spoza mreží, niektorí reagovali, akoby sa do chládku dostal za krádež bicykla.

Absurdné správanie ľudí teda istým spôsobom pripomína prípad Jiřího Kajínka z Českej republiky, ktorého na doživotie odsúdili za dvojnásobnú nájomnú vraždu a pokus o vraždu.

Vianoce obávaného Mikuláša Černáka:
Zobraziť galériu (13)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Po tom, ako mu v roku 2017 prezident Miloš Zeman udelil milosť a dostal sa na slobodu, ho pred väznicou čakali húfy fanúšikov. Nechýbal potlesk, podávanie rúk aj objatia. Kajínek vo výraznom zelenom tielku rozdával úsmevy na všetky strany.

Prečítajte si aj: Mikuláš Černák uzavrel s prokurátorom dohodu o vine a treste: Týka sa 16 vrážd

Odkaz z Leopoldova

"Milí priatelia a fanúšikovia, aj tento rok Vám chcem takto osobne poďakovať za podporu a gratulácie k mojim meninám a narodeninám. Zároveň Vám prajem veselé Vianoce a šťastný Nový rok. S pozdravom, Miki," znel vlastnoručne napísaný pozdrav z Leopoldova. Autorom má byť samotný Černák, ktorý ho mal zhotoviť 11. decembra. O deň neskôr sa objavil na sociálnej sieti.

Vianoce obávaného Mikuláša Černáka:
Zobraziť galériu (13)
 (Zdroj: Reprofoto:Facebook-Mikuláš Černák)

"Aj tebe veselé Vianoce a šťastný Nový rok a skorý návrat domov," znela jedna z reakcii. "Nápodobne a verím, že si niektoré užiješ na slobode," reagoval ďalší z komentujúcich. "Všetko dobré a pevné nervy, sme tu ešte my," svietilo tiež na stránke. Okrem odkazu sa na nej objavil aj gýčový vianočný obrázok pripomínajúci pohľadnicu, na ktorom je Černák s mikulášskou čiapkou na hlave, okolo neho sú darčeky, poletujúce vločky a stužky.

Stránka Mikuláša Černáka na sociálnej sieti má takmer 40-tisíc fanúšikov. Nespravuje ju on sám, v minulosti sa v médiách objavila informácia, že ju má na starosť jeho priateľka. "Vzhľadom na to, že nemôžem používať internet, tak komunikácia a diskusia bude prebiehať cez kontaktnú osobu, čím sa posunie čas mojich odpovedí," uvádza sa aj v popise. 

Viac o téme: Mikuláš ČernákVianoce
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu