Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Aktuálna situácia na cestách: Meteorológovia varujú pred hmlou, pozor v týchto častiach Slovenska

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Tip čitateľa)

BRATISLAVA- Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) upozorňuje v stredu ráno na hmlu. Vydal výstrahu prvého stupňa pre celý Banskobystrický a Žilinský kraj, pre väčšinu Košického a Prešovského kraja, tiež pre viaceré okresy Trenčianskeho kraja.


Najlepšiu predpoveď nájdete na predpovede.topky.sk


"Očakáva sa výskyt hmiel s dohľadnosťou 50 - 200 metrov. Znížená dohľadnosť predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre dopravné aktivity. Výskyt hmiel s uvedenou dohľadnosťou je v danej ročnej dobe a oblasti bežný, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu," píše SHMÚ na svojom webe. Výstrahy by mali platiť do 8.30 h.

Aktuálna situácia na cestách:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SHMÚ)

Aktuálna situácia na cestách

Všetky sledované diaľničné úseky a rýchlostné cesty na území SR sú zjazdné, povrch vozoviek je suchý až vlhký. Informuje o tom Slovenská správa ciest na svojej stránke. Vodičov však upozorňuje, že pre hmlu je znížená dohľadnosť do 100 metrov v lokalitách Chminianska Nová Ves a Plešivec a do 50 metrov v oblasti Starej Kremničky a Kremnice.

Cesty I., II. a III. triedy sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne vlhký až mokrý, v hornatejších oblastiach sú vozovky miestami pokryté vrstvou utlačeného snehu do 2-3 cm. Horské priechody na území Slovenska sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne vlhký až mokrý, na horskom priechode Chorepa pokrytý vrstvou miestami utlačeného snehu do1 cm.

Pre vozidlá nad 10 metrov dĺžky je počas celej zimnej sezóny uzatvorený horský priechod Príslop (cesta I/78), horský priechod Šútovce (cesta III/1774) a horský priechod Veľké Pole (cesta II/512). Cesta I/64 cez horský priechod Fačkovské sedlo je od 1. novembra uzavretá v okrese Žilina aj Prievidza pre nákladné motorové vozidlá, ktorých dĺžka presahuje 10 metrov. Obmedzenie trvá do konca zimnej údržby.

Viac o téme: HmlaVýstrahaSHMÚ
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu